dvije poruke iz međugorja

Zdravko Mamić se napokon oglasio o kaosu u Dinamu, otkrio koliko milijuna kuna su isplatili Nenadu Bjelici i njegovim suradnicima pa poručio: 'Game over'

31.03.2020 u 06:33

Bionic
Reading

Zdravko Mamić je na službenom Facebook profilu otrkio kolika su primanja imali Nenad Bjelica i njegov stožer u proteklih 20 mjeseci i pojasnio zašto je klub rezao plaće

Ne prestaje kaos koji je u Dinamu nastao nakon što je uprava kluba odlučila smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice na idućih šest mjeseci. Smanjenje primanja za 30 posto je posljedica pandemije koronavirusa, ali taj potez je povukao niz loših stvari i narušio do tada dobru atmosferu.

Nenad Bjelica, njegov stožer i igrači prve ekipe nisu pristali na rezanje plaće bez detaljnijih razgovora, a klub je odgovorio žestokom reakcijom i smijenio cijeli Bjeličin stožer. Tako su otkaze dobili pomoćni treneri Rene Poms i Nino Bule, trener golmana Silvije Čavlina, kondicijski treneri Martin Mayer i Karlo Reinholz te analitičar Jasmin Osmanović. Bjelica je ostao na klupi, ali za očekivati je da će i on otići iz kluba u kojem je ostao bez stožera.

Član uprave Dinama Krešimir Antolić je za RTL televiziju pojasnio stav kluba i rekao kako Zdravko Mamić, kojeg mnogi smatraju pravim vladarem Dinama, nije sudjelovao u donošenju odluke.

'Ovo je odluka uprave kluba, a Zdravko Mamić je naš savjetnik s kojim se savjetujemo o stvarima u kojima nam može pomoći iskustvom i znanjem. On je saslušao našu odluku i nije imao što nego to podržati. Složio se .To je bila odluka uprave kluba, a Uprava ima tri člana, na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras', rekao je Antolić.

Uz spomenutu Vlatku Peras u upravi je i Amra Peternel. Iako je Mamić samo savjetnik, mnogi upravo gledaju prema njemu kada je u pitanju Dinamo. Nekoliko dana nakon što je započeo kaos u klubu izazvan rezanjem plaća, o svemu se oglasio upravo Mamić koji je na svojoj službenoj Facebook stranici poslao jasnu poruku Nenadu Bjelici i igračima, a otkrio je i koliko tko iz stožera ima primanja.

'Messi i suigrači su se odrekli 70% primanja, belgijski nogometaši će mjesečno preživljavati s 13 000 kuna, Žilina koja je sedmerostruki prvak Slovačke je proglasila bankrot, Cristiano Ronaldo, Juventus, Bayern München i mnogi drugi su se solidarizirali, te pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo nositi dio tereta. Sve uspjehe klub je honorirao, nikome nije ostao dužan, te je omogućio uvjete rada kakve nema nitko u ovom dijelu Europe, a to će raditi i ubuduće. Game over', napisao je Mamić uz grafiku koja pokazuje koliko je tko od ljudi iz stručnog stožera zaradio tijekom proteklih 20 mjeseci. Ukupna cifra prelazi 37 milijuna kuna, a točnu razradu možete vidjeti u originalnoj objavi ispod članka.

Nešto kasnije udruga 'Dinamo to smo mi' mu je žestoko odgovorila (pročitajte OVDJE), a Zdravko Mamić je nakon toga odlučio svima koji ga prate na Facebooku poslati znakovitu poruku za laku noć.

'Biti spreman prije oluje ponekad znači razliku između života i smrti. Dinamo će biti spreman. Laku Vam noć želim', uz citat velikim slovima: 'Štedi se kad se ima, a ne kad se nema! (narodna mudrost).