Audio poruka

Zdravko Mamić mobilizira prijatelje da učlanjuju nove ljude u klub i sve plaća! Odmah se žestokim riječima oglasili iz 'Dinamo - to smo mi'

28.02.2023 u 13:40

Bionic
Reading

Usprkos uvjerljivoj pobjedi Dinama 4:0 u derbiju protiv Hajduka, nema mira u klubu iz Maksimirske oko borbe za vlast. A zbog svega su nezadovoljni i navijači bez kojih klub ne može funkcionirati

Tako se pojavila glasovna poruka, koja kruži među nogometnim zagriženicima, koju je Zdravko Mamić navodno poslao u jednu WhatsApp grupu. No, nije poznato kad je audio poruka poslana, a također nije potvrđena autentičnost.

Na snimci se može čuti kako navodno Zdravko Mamić - bjegunac od hrvatskog pravosuđa pravomoćno osuđen za gospodarski kriminal u Dinamu - pokušava mobilizirati svoje prijatelje da učlanjuju nove ljude u klub kako bi što više njegovih povjerenika dobilo pravo glasa na Skupštini koja će de održati 9. ožujka.

Isto tako treba reći kako je Zdravko Mamić nedavno, nakon svih događaja u klubu, objavio na Facebooku oproštajno pismo te je najavio da se povlači iz Dinama.

Sadržaj audiosnimke objavljujemo u cijelosti:

'Dragi moji prijatelji i dragi moji dinamovci, po prvi put se uključujem u rad naše grupe i ne mogu više ovo gledati ovako, sa strane. Moram se aktivirati, ipak sam to dužan Dinamu i svima vama. Konkretno, molim vas da prestanemo ili smanjimo komunikaciju koja nema nikakve koristi i koja nije dovoljno efikasna, nego se konkretno angažirajmo, svaki od nas, na prikupljanju članova da bi najmanje četiri naša prva povjerenika… A onda i petoga da dodamo, da vidimo tko je taj peti koji je sada, a da je naš. Da ga izguramo da uđu u skupštinu. Svaki drugi scenario bi bio dokaz da smo potpuno nesposobni.

Što treba konkretno napraviti? Krenite sve svoje bližnje, sve svoje susjede, rođake, prijatelje diljem Hrvatske, gdje god imate. Krenite, pošaljite im listu što treba sve da bi se postalo član Dinama. Pošaljite im ono jedan, dva, tri, četiri, ljudi to neka ispune, recite im da će biti učlanjeni, da će dobiti člansku iskaznicu i da neće trebati platiti članarinu jer članarinu ćemo platit mi iz našeg fonda. A taj fond ću osigurat ja. Prema tome, vi ako ćete dat doprinos svoj da ćete vi nekoga platiti ili osigurat neka sredstva za neke ljude, to je dobrodošlo. Ali nemate brige, ono što nećete moć napravit, napravit ću ja. Ali dajte se pokrenite.

Ako nismo u stanju skupiti nas, koliko nas ima, dvije-tri tisuće članova, onda smo potpuno nesposobni. Idemo skupljati na mail i na WhatsApp te podatke, a onda ćemo ih u datom trenutku, od ponedjeljka pa nadalje, do kraja roka, upisivati onim povjerenicima kojima će biti potrebno, od jedan do pet. Ja mislim da moramo ići minimalno na pet ljudi, četiri su nam visoko. Trebamo još zacementirati i petoga, jednoga dodati. Gurnut ćemo sve do njega. Evo, to je moj zasada doprinos. Ja sam u kontaktu s… S kime treba. I slijedim vas, pratim vas. Ovu bitku moramo dobit pod cijenu života. Ali sa konkretnim radnjama, onako kao što je rekao moj radnik i prijatelj Štef Kezerić. Ajmo biti konkretni i suvisli. Pusa svima zasada', čuje se u poruci.

'Dinamo - to smo mi': Pozivamo najodgovornije za ovaj izborni kupus u Dinamu

Istog dana – nakon što je objavljena audiosnimka - oglasila se i udruga 'Dinamo - to smo mi', koja okuplja članove kluba nezadovoljne kako se vodi Dinamo.

'Posljednjih dana svjedoci smo brojnih 'kokošarenja' i kupovanja glasova iz raznih 'fondova' sa sjedištem u susjednoj BiH, ne bi li se 'pod cijenu života' sačuvala vlast u Dinamu. Cijela ova travestija dodatno ruši ionako srozani ugled Dinama i najbolje oslikava zašto je klubu potreban novi statut usklađen sa Zakonom o udrugama.

Ovim putem još jednom pozivamo najodgovornije za ovaj izborni kupus u Dinamu - Grad Zagreb Službena stranica i Vlada Republike Hrvatske - da riješe problem Dinamovog statuta i omoguće njegovim članovima normalne i zakonite izbore u kojima će svaki punoljetni član imati mogućnosti posrednog ili neposrednog biranja', objavila je udruga 'Dinamo - to smo mi' na Facebooku.

Naravno, do Skupštine - koja će de održati 9. ožujka – vjerojatno će biti još lobiranja sa svih strana. A kako će sve završiti ne zna baš nitko.