SJEĆANJE NA 'TRAUMU'

Zbog hrvatske nogometne reprezentacije završio kod psihologa; prošlo je gotovo 13 godina, ali to se ne zaboravlja

24.05.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Jedna od najvećih pobjeda hrvatskje reprezentacije je ona na Wembleyju protiv Engleske (3:2) u sklopu kvalifikacija za Euro 2008.

Podsjećamo, prije zadnjeg kola kvalifikacija naša nacionalna vrsta već je osigurala plasman na kontinentalnu smotru pa je u hram nogometa dolazila rasterećeno. S druge strane Engleskoj je trebao bod kako bi se kvalificirala dok bi u slučaju poraza na drugo mjesto skočila Rusija.

I Englezi su pali! Hrvatski nogometaši su pod vodstvom Slavena Bilića upisali nova tri boda golovima Kranjčara, Olića i Petrića za strašan trijumf koji je odjeknuo cijelim svijetom.

Taj poraz teško je pogodio tadašnjeg engleskog izbornika Stevea McClarena koji je utakmicu odgledao ispod kišobrana, jer je padala jaka kiša. U razgovoru za Sky Sports McClaren se prisjetio jednog od najtežih trenutaka karijere.

'Sjećam se kako sam nakon te utakmice pitao psihologa kako da iz ovoga izađem u komadu. Nije mi bilo ugodno napustiti kuću, spavaću sobu, biti među ljudima. Psiholog mi je samo rekao: 'Otiđi u pećinu, zaključaj se na tjedan ili deset dana, zapiši svoja iskustva, što god si naučio, dobro i loše, zatvori tu knjigu i nastavi s trenerskim poslom', izjavio je McClaren pa dodao:

'Da nisam imao nekoga da mi to kaže ne bih to napravio. Ali na kraju sam upravo to napravio. To mi je bila trauma i jedino ako shvatiš da imaš problem možeš se oporaviti. Morate pričati o tome i biti iskreni oko toga.'