Liga nacija logo sponzori

tportal iz Rotterdama

Zbog čudnih pravila Uefe hrvatski novinari u problemu: Sve je izgubilo smisao, ali...

Bionic
Reading

Uefa godinama - preko medija - šalje poruku o međusobnom uvažavanju, a vjerujemo da bi 'Respect', što stoji na dresovima, trebao vrijediti za sve. Pa tako i novinare koji prelaze tisuće kilometara kako bi korektno izvještavali s Uefinih natjecanja

Iako novinare i ne ljube baš svi, jer često pišu i o stvarima za koje bi neki željeli da ne dođu pred javnost, dosad se Uefa trudila biti na pomoći predstavnicima sedme sile i olakšavala im posao koji se rastegne i na nekoliko sati poslije utakmica.

Međutim Uefa očito uvodi nova pravila, jer u posljednjih dva tjedna u dva navrata osjetio sam na vlastitoj koži svu njihovu krutost.

Naime mix-zona, koja se nekad tretirala kao mjesto na kojem novinar može doći do igrača, pitati ga za dojmove i razmišljanja, jednostavno je izgubila smisao.

Jer ona praktički više ne postoji, a sve zbog pomalo čudnih i nelogičnih pravila Uefe!

Nakon utakmice finala Europske lige, u kojoj je Sevilla pobijedila Romu, unatoč dobroj volji Georginija Wijnalduma, koji se ljubazno zaustavio i krenuo odgovarati na pitanje baš o Hrvatskoj, Nizozemca su ljudi u odijelima primili za ruku i odvukli u autobus. Čak je i njemu bilo neugodno zbog toga.

Ovog puta, odnosno nakon sinoćnjeg polufinala i pobjede Hrvatske nad Nizozemskom, nikoga nisu trebali ni navlačiti za rukav, jer mix-zone kakvu pamtimo još do prije kojeg tjedna - više nema.

Uefini predstavnici dovedu pred novinare dvojicu igrača, mjere dvije minute, i kada prođu, jednostavno ih prekinu. Tako da novinari stignu postaviti tek tri, četiri pitanja. I to je to.

Ostale igrače, a koji su prije uredno prolazili pored novinara, sada više ne vidimo. Izuzev onih TV kuća koje su vlasnici prava i od kojih Uefa dobiva velike naknade da bi im ustupila prava na sliku.

Sudeći po tome i onome kako je to NEKADA bilo, teško da će se sve vratiti na staro. Što je tužno...

  • +58
Liga nacija: Nizozemska - Hrvatska, 14.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal