Liga nacija logo sponzori

RESPEKT!

Kad Virgil van Dijk ovako nešto kaže o Hrvatskoj, sve vam je jasno

Bionic
Reading

Iako smo čuli dosta predrasuda o Nizozemcima, da su hladni, nezainteresirani, pa i bahati, ovih nekoliko dana u Rotterdamu uvjerili su nas u suprotno. Jer toliko dobre volje za pomoći kada treba, pa do osmjeha, već dugo nismo doživjeli. A onda je kao 'šlag na tortu' stiglo i gospodsko ponašanje velikog nogometaša Virgila van Dijka

Iako je Uefin protokol odredio da svaki igrač pred novinarima bude dvije minute, Virgil van Dijk pokazao je koliko ima poštovanja prema novinarima, pa makar oni stigli iz Hrvatske. Iste one čija je reprezentacija zaustavila njegovu momčad na putu do finala Lige nacija.

I nakon što je odgovorio na brojna pitanja nizozemskih kolega, a Uefin 'činovnik' ga je tjerao na drugu poziciju, Van Dijk je spremno odgovorio na engleskom jeziku i hrvatskim novinarima.

S puno respekta govorio je o Dalićevoj momčadi.

'Hrvatska ima sjajan mentalitet, što je dobro poznato. Ima odličnu momčad, posebno vezni red. Našla je put do pobjede. Razočarani smo, međutim, izgubili smo od boljeg suparnika', izjavio je kapetan nizozemske reprezentacije 31-godišnji Van Dijk.

Kapetan Oranja se složio s tvrdnjom kako je hrvatska reprezentacija igrala na 'domaćem terenu'. Zašto? Zato što je na tribinama Feijenoordovog stadiona bilo gotovo jednak broj Nizozemaca i Hrvata, s time što su Hrvati bili i kudikamo glasniji.

'Točno, svi znamo koliko je važno kada navijači stoje iza tebe, kada te guraju. Sasvim sigurno to mnogo znači'.

Branič nizozemske vrste i Liverpoola prokomentirao je i igre Luke Modrića.

'Modrić je jedan od najboljih veznjaka svijeta, iznimno ga poštujem. U tim godinama tako dobro igrati i biti važan igrač za svoj klub i reprezentaciju je za svako poštovanje', uputio je Van Dijk komplimente kapetanu hrvatske vrste.

  • +58
Liga nacija: Nizozemska - Hrvatska, 14.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal