Liga nacija logo sponzori

ŠOK ZA ORANJE

Nizozemski mediji nakon pobjede Hrvatske: Ovo je bilo frustrirajuće, a Modrić...

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u prvom je polufinalu Lige nacija pobijedila domaćina turnira, Nizozemsku, 4:2 te sada mirno iščekuje pobjednika drugog ogleda, a u kojem će večeras (20.45 sati, Enschede) snage odmjeriti Španjolska i Italija. No do tog sraza naši će navijači s ponosom uživati (i) u tekstovima nizozemskih medija

Već smo pisali o tome da su nas Nizozemci ugodno iznenadili svojom ljubaznošću, susretljivošću, pa i željom pokazati se što boljim domaćinima. Između ostalih, demonstrirao je to Virgil van Dijk, kapetan reprezentacije i stoper Liverpoola, koji je biranim riječima govorio o Hrvatskoj i Luki Modriću.

I mediji su ostali na tom pravcu, jer Dalićeva momčad na terenu je djelovala bolje, konkretnije, što na kraju potvrđuje i pobjeda 4:2.

'Nizozemska je ostala bez finala nakon spektakla protiv Hrvatske. Hrvati su dominirali, ne samo na terenu, već i na tribinama. Bilo je prisutno više od 14.000 navijača i njih se glasnije čulo na De Kuipu nego navijače nizozemske reprezentacije', piše jedan od najčitanijih portala, nu.nl.

'Galama, žestina igre, golovi, napetost, niti sekunde nije bilo dosade u polufinalnoj utakmici Lige nacija između Nizozemske i Hrvatske. Na kraju, Hrvatska je slavila 4:2, bila je to frustrirajuća perspektiva nakon duge i teške klupske sezone, ali i logična posljedica igračke slike u Rotterdamu', piše Algemeen Dagblad.

'Razočaravajuće je to što tri ključna igrača Oranja, Cody Gakpo, Virgil van Dijk i Frenkie de Jong, nisu izgledali dobro', navodi De Telegraaf.

'Prema staroj nogometnoj mudrosti, u veznom redu često leži ključ uspjeha, a trebalo je pružiti vrhunsku igru kako bi se pobijedio pametan protivnik kod kojeg istim dijelom ekipe upravljaju Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić', zaključio je isti dnevnik.

'Stari majstor' Modrić zaslužio je još jedan veliki pljesak, naglasili su u Nederlandse Omroep Stichtingu (NOS).

'Čini se da riječ istrošenost ne dolazi do Luke Modrića, a 37-godišnji veznjak je po tko zna koji put posložio hrvatske redove i sa svojim sunarodnjacima bacio na koljena Narančaste. Zaokružio je svoju izvedbu pogotkom u sudačkoj nadoknadi i ovacijama publike.'

I ne samo hrvatskih, već i nizozemskih navijača. Uglavnom, bilo je sve to za čistku desetku. Pa čak i malo začinjeno dramom.

  • +58
Liga nacija: Nizozemska - Hrvatska, 14.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal