Liga nacija logo sponzori

U NEDJELJU PO NASLOV

Josip Juranović nakon velike pobjede osjetio je da treba nešto reći Luki Modriću

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju će u Rotterdamu igrati za zlato, odnosno naslov pobjednika Lige nacija. U srijedu su Dalićevi izabranici s 4:2, istina nakon produžetka, pobijedili Nizozemce te rastužili polovinu gledatelja na Feijenoordovom stadionu u Rotterdamu. Ostala polovina navijača bila je uz Hrvatsku

Prekrasno je u srijedu bilo na De Kuipu, kultnom Feijenoordovom stadionu, uz kojeg je Nizozemsku vezala tradicija nepobjedivosti. No, onda su se ukazali Modrić, Brozović, Kovačić, Petković i ekipa, te su sigurnom igrom stigli do pobjede 4:2 (2.2, 0:1).

Veliku partiju odigrao je i Josip Juranović, koji je prije svega - zahvalio navijačima.

'Sretan sam i ponosan, hvala ovim predivnim navijačima što su došli u ovako velikom broju. Od prve do zadnje minute su bili uz nas, podignuli su nam vjeru. Čuli smo da će doći puno navijača, ali nismo očekivali da će ih biti toliko', naglasio je stoper Union Berlina.

Prvo poluvrijeme bilo je za nijansu slabije, uz činjenicu da su na odmoru Nizozemci imali vodstvo. Pa što je Dalić rekao u svlačionici?

'To će ostati u četiri zida. Morali smo se uzdići i to smo napravili'.

Juranović je istaknuo kako su Vatreni, bez obzira na šokantan rasplet držali konce igre u svojim rukama.

'Imam osjećaj da smo držali konce igre, pogotovo s našim veznim redom koji je nevjerojatan. Imam čast igrati s njima. Kada su oni ovdje, nemamo se čega bojati'.

  • +58
Liga nacija: Nizozemska - Hrvatska, 14.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Otkrio je kako momčad nije izgubila nadu, premda je primila pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi.

'S nama je uvijek drama. Mi nikada ne gubimo vjeru. Išli smo sto posto do kraja i to nam se vratilo'.

Naravno, kada netko ima Modrića u ekipi, onda je to druga priča. Kapetan hrvatske reprezentacije ispraćen je ovacijama i od strane Nizozemaca.

'Igrao sam protiv njega u Ligi prvaka, igram s njim ovdje. Kada vidim da trči skoro s 38 godina kao da ima 20, odmah ti je lakše. Želim mu zdrav život i da ostane s nama dugo', završio je Juranović, jer Uefin protokol dopustio mu je samo dvije minute druženja s novinarima.

  • +14
Hrvatski navijači na stadionu u Rotterdamu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal