Liga nacija logo sponzori

PRESRETAN PRED NOVINARIMA

Domagoj Vida imao je potrebu obratiti se navijačima: Ovo što su napravili...

Bionic
Reading

Domagoj Vida dječački je nasmijan. A sretan je jer opet je 'unutra'. Tijekom SP-a u Katru nije dobio ni sekunde, ali nije digao glas. Dapače, bio je generator dobre atmosfere. I sada mu se to vratilo. Istina, pitanje je bi li igrao da je Joško Gvardiol fit, ali sada se izbornik Dalić uvjerio da i dalje može računati na 34-godišnjeg Slavonca

'Znali smo da će biti teško, igrali smo protiv domaćina i odlične ekipe', rekao je stoper Domagoj Vida nakon teške, ali posve zaslužene pobjede nad Nizozemskom. Iako je Hrvatska do šeste minute sudačke nadoknade vodila 2:1, na raju se ipak igrao produžetak. No, u tih 30 minuta naši su zabili još dva gola i osigurali nastup u nedjeljnom finalu Lige nacija.

Bio je to njegov 101. nastup u hrvatskom dresu.

'Oni su prvi zabili, ali to nas nije sputavalo. Igrali smo svoju igru, opustili smo se, igrali više naprijed. Na početku je bila šahovska igra. Čestitam suigračima, odigrali smo odličnu utakmicu, veliko hvala i našim navijačima koji su ovu gostujuću utakmicu napravili kao da igramo kući. Nadglasali su domaćine, bio je gušt i uživancija igrati. Nadam se da će tako biti i u nedjelju'.

Vida je priznao kako se iznenadio brojnošću hrvatskih navijača.

'Iskreno, nismo očekivali toliko puno navijača. Ne smijemo na ovome stati, znamo po što smo došli. Treba ovu utakmicu što prije zaboraviti, dobro se odmoriti i analizirati reprezentaciju protiv koje ćemo igrati u finalu. Mogu samo najaviti da ćemo se boriti do zadnje kapi krvi i da ćemo dati sve od sebe da jedno zlato odnesemo kući'.

Je li vas uhvatila panika nakon primljenog gola, a kada se već praktički slavio ulazak u finale?

'Nije nas uhvatila panika. Izbornik nas je smirivao, kazao je da nastavimo igrati kao do sada, da nastavimo igrati i to se isplatilo', odgovorio je Vida, a na upit koga bi želio u finalu, Italiju ili Španjolsku, ostao je suzdržan.

'Nebitno je protiv koga ćemo igrati u finalu. Moramo samo igrati svoj nogomet kao što smo igrali do sada'.

  • +58
Liga nacija: Nizozemska - Hrvatska, 14.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
  • +14
Hrvatski navijači na stadionu u Rotterdamu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal