ph u vaterpolu

'Žapci' se u dvije utakmice iskalili na POŠK-u i toliko su samouvjereni da u plasman u finalu uopće ne sumnjaju

27.06.2020 u 15:29

Bionic
Reading

U drugom četvrtfinalnom dvoboju doigravanja prvenstva Hrvatske Mladost je u subotu na bazenu Šalata sa 15:4 (3:1, 4:1, 4:1, 4:1) pobijedila POŠK i plasirala se u polufinale.

Nakon utakmice igrane u petak s POŠK-om i pobjede 21:4, vaterpolisti Mladosti i u uzvratnoj su utakmici pokazali veliku razliku u kvaliteti u odnosu na goste iz Splita i pobijedili 15:4, te se s ukupnih 2-0 u pobjedama plasirali u polufinale.

S POŠK-om su odigrali dvije utakmice u manje od 15 sati te kombinirano zabili 36 pogodaka, a primili samo osam. Pauzu izazvanu koronavirusom trener Zoran Bajić dobro je iskoristio za pripremu momčadi koja raspoloženom igrom u nastavku sezone najavljuje borbu za nove trofeje.

Najbolji strijelci pobjedničke momčadi s po četiri gola bili su Lovre Miloš i Luka Bukić, dok je kod POŠK-a dva gola zabio Penava a po jedan Gadža i Radan.

'Mislima smo bili već u polufinalu, gdje će nam protivnik najverojatnije biti splitski Jadran. Bit će to teška i neizvjesna utakmica s vrlo dobrom ekipom i kvalitetno polufinale. Očekujem da budemo pravi i uđemo u finale', izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

  • +9
Druga četvrtfinalna utakmice prvenstva Hrvatske, HAVK Mladost - OVK POŠK Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Zadovoljni smo rezultatom, trener je dao priliku nama mlađim igračima i pozvao par juniora, a mislim da rezultat govori da je dobro odigrano. Bilo je nekih grešaka, ali sada se okrećemo srijedi i utakmici polufinala', izjavio je nakon utakmice Tomislav Stipo Samardžić.

prva utakmica polufinala igra se u srijedu, 1. srpnja na vanjskom bazenu Mladosti, a protivnik će biti pobjednik dvoboja Jadrana i Primorja. Ulaz na utakmicu je besplatan uz pridržavanje protuepidemijskih mjera za gledatelje.

MLADOST: Marcelić (5 obrana), Radu, Miloš 4, Biljaka 2, Bušić 1 (1), L. Bajić, Bukić 4, Lazić 1, Bowen 1, Anzulović, Brčić 1, Harkov 1, Miškić (4 obrane), Samardžić. TRENER: Zoran Bajić

POŠK: Jurić, Radan 1, Erak, Bezer, A. Divković, Vujčić, Prižmić, Gadža 1, Penava 2, M. Divković, Žurić, Buzov, Sunara (4 obrane), Milas. TRENER: Mirsad Zajmović.

PETERCI: Mladost 1-1, POŠK -.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 1, POŠK 8.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 4-7 (57%), POŠK 0-1