egzotično pojačanje

'Zagrebaši' od sljedeće sezone jači za iskusnog kapetana kubanske rukometne reprezentacije

28.03.2023 u 12:01

Bionic
Reading

Rukometni klub PPD Zagreb doveo je novo pojačanje za sljedeću sezonu. Riječ je o desnom vanjskom s kubanskom putovnicom Yoel Cuni Moralesu (36). Morales u redove Zagrebaša stiže iz skopskog Vardara 1961, a ugovor je potpisao na dvije sezone

Yoel Cuni Morales (36) profesionalnu karijeru započeo je još u sezoni 2004./'05. u kubanskoj Havani, da bi nakon osam sezona odlučio krenuti put Europe.

Prva stanica u međunarodnoj karijeri ovog sjajnog ljevaka bila je Portugal, i to redom Artistica de Avanca, Madeira i onda četiri sezone u Portu. Nakon toga provodi dvije sezone u francuskom Ivryu, te jednu sezonu u Dunkerqueu, poslije čega stiže u makedonsku prijestolnicu gdje za Vardar 1961 nastupa posljednje dvije sezone.

'Dolazim u klub koji je već dugi niz godina prisutan na najvećoj rukometnoj pozornici - u EHF Ligi prvaka. Moj osobni cilj je naravno davati sve od sebe na svakom treningu i u svakoj utakmici, te na taj način pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve', kazao je Yoel Cuni Morales te dodao:

'Veseli me i što ću ponovno dijeliti svlačionicu sa bivšim suigračem Timurom Dibirovim koji je sjajan primjer vrhunskog profesionalca i osobe koja je uvijek spremna pomoći!'

Morales je neko vrijeme bio i kapetan kubanske reprezentacije s kojom je u Hrvatskoj 2009. godine nastupio na SP-u.