zvučna pojačanja

Fantastičan posao PPD Zagreba; stigao je najbolji golman španjolske lige i sjajni pivot slovenske reprezentacije

01.03.2023 u 14:02

Bionic
Reading

Momčad PPD Zagreba u sljedećoj će sezoni, kako se sada čini, izgledati sjajno. Iz kluba su se pohvalili kako će, nakon produženja ugovora s Timurom Dibirovim i Paolom Kraljevićem, od iduće sezone momčad pojačati slovenski reprezentativni pivot Matic Suholežnik (27) te trenutno najbolji golman španjolske lige Ante Grbavac (29)

Matic Suholežnik i Ante Grbavac potpisali su dvogodišnje ugovore, dok je ugovor na još jednu sezonu produžio Aleks Kavčič. Osim toga, na posudbu do kraja sezone u PPD Zagreb stiže i desno krilo Gorice Hrvoje Ceković.

Matic Suholežnik reprezentativac je Slovenije i jedan od ponajboljih igrača slovenskog Celja PL ove sezone u EHF Ligi prvaka, kako u napadu s 22 gola ove sezone, tako i u obrani. Ovaj 27-godišnji igrač, koji se već dokazao na velikoj rukometnoj sceni, dolazak u Hrvatsku smatra novim iskorakom u svojoj karijeri.

'Moram reći da sam jako zadovoljan i sretan što ću postati dio kluba kao što je PPD Zagreb. Kada je došla ponuda nisam dvojio jer smatram da je to novi, dodatni iskorak u mojoj karijeri. Svake godine postavljaju se najviši ciljevi, momčad je puna kako iskusnih, starijih igrača tako i onih mlađih koji dosta pokazuju i moram reći da se sve to nekako poklapa sa mojom rukometnom idejom i filozofijom', kazao je Suholežnik.

  • +13
RK PPD Zagreb - Magdeburg, rukometna Liga prvaka, 22.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Osim 'na crti', PPD Zagreb se pojačao i na golu gdje stiže 29-godišnji Ljubušak Ante Grbavac. Statistički trenutno najbolji golman španjolske lige (154 obrane u prvoj polusezoni), u redove 'zagrebaša' stiže iz trenutno trećeplasirane momčadi ASOBAL lige – Cuence. Grbavac je u Španjolsku stigao iz Izviđača gdje je minutažu dijelio s Matejem Mandićem kojeg je put već ranije doveo u glavni grad Hrvatske.

'Suvišno je bilo što govoriti o Zagrebu, svi znamo koliko je tu sjajnih igrača prošlo koji su ostavili ogroman trag u hrvatskom i svjetskom rukometu i velika je čast postati dijelom kluba. Uzbuđen sam i sretan zbog transfera i želim davati sve od sebe da vratimo Zagreb tamo gdje je bio prije. Zadnjih godina je jako puno igrača iz Izviđača prošlo kroz PPD Zagreb i svi su pokazali što mogu, pa vjerujem da će tako biti i sa mnom', kazao je Ante Grbavac.