PALA I CEDEVITA

Zagreb u stopu prati Cibonu

14.11.2009 u 22:55

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba u svom su Trnskom svladali Cedevitu rezultatom 91:79 i tako upisali šestu pobjedu u sedmom nastupu u regionalnoj ligi. Ispred njih je samo Cibona koja još nije napravila krivi regionalni korak

Prvo poluvrijeme bilo je sasvim izjednačeno (46:44), no u trećem razdoblju 'mravi' su napravili dvoznamenkastu prednost i do isteka susreta je nisu ispuštali. Zanimljivo je da u ključnim trenucima na parketu nije bilo najboljeg igrača Zagreba Ante Tomića koji je zbog rana tri prekršaja veći dio nastavka prosjedio na klupi.

Među zagrebašima najučinkovitiji je bio Mulaomerović s 25 koševa i šest dodavanja, a dobro su ga pratili Štimac (17 koševa, sedam skokova) i Simon sa 16 koševa. Centri Žorić (13) i Tomić (12 koševa, devet skokova) su pokrili nedostatak Nikše Prkačina, a osim njega nedostajao je i Pankracije Barač.

Cedevitu je predvodio Rudež s 22 ubačaja, dok je Mobley upisao 16. Nije im bilo dovoljno. Nakon sedam kola imaju omjer 3-4 i jedina su hrvatska momčad s većim brojem poraza od pobjeda.