DERBI U KRANJČEVIĆEVOJ

Zagreb se protiv Hajduka mora vaditi iz velike krize!

22.03.2015 u 10:56

Bionic
Reading

Nakon serije slabih rezultata u nastavku MAXtv Prve lige, nogometaši Zagreba protiv Hajduka (15h, ArenaSport3) moraju tražiti bodove kojima bi izbjegli uključenje u borbu za opastanak...

Zagreb je u prošlom kolu doživio pomalo nezasluženi poraz kod kuće od Splita. O samoj utakmici je teško pričati s obzirom da su ostali s igračem manje već nakon 10-ak minuta poslije navodnog udaranja Gabrijela Bobana, njihovog ponajboljeg igrača. To navodno se na koncu pretvorilo u 'nije ga udario', pa je napadaču domaćih poništena suspenzija. Raritetan slučaj u hrvatskom nogometu, dalo bi se pronaći oprečnih primjera...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

S Bobanom u vršku napada od prve minute će opet probati iznenaditi Splićane. Neporaženi su oba dosadašnja susreta, a i u tom prvom remiju su imali vodstvo 2:0 u ranoj fazi utakmice.

'Igrači su puni vjere u sebe i svoje mogućnosti. Dakako, optimizam temeljimo na iskustvima iz prethodne dvije utakmice', rekao je pomoćni trener Kopić te se osvrnuo na 'slučaj Boban':

'Drago nam je što je disciplinski sudac presudio pošteno. Njegovo prisustvo našoj ekipi daje jednu sasvim drugu dimenziju. Sretni smo što će igrati.'

U sastavu je najavljen i njegov brat Bruno te bi njih dvojica zajedno s Lovrom Medićem trebali činiti trolist napadača. U prethodne dvije utakmice je Splićanima jako velike probleme stvarao i veznjak Krovinović.

Trenerski par Medić-Kopić, danas neće moći računati na teško ozlijeđenog Bevaba, a out su još Musa i Konopek. Ipak, to se ne bi smjelo previše osjetiti na igri.

Hajduk je i drugi put imao Dinamo na konopcima, ali je pokleknuo u zadnjoj minuti sudačke nadoknade. Polijegali su u očaju igrači po travnjaku te je pitanje jesu li se uspjeli od toga oporaviti. Upozoravali smo kako Hajduk ima vrlo mladu momčad sklonu oscilacijama, koja će danas biti dodatno prorijeđena.

Naime, nizu ozlijeđenih igrača (Maloku, Gotal, Z.Milić), priključena su čak trojica suspendiranih i to redom oni najiskusniji (Maloča, Vršajević, Milevskij).

'Poslije Dinamo smo opustošeni, ali sada idemo u Kranjčevićevu optimistični napraviti rezultat. Srećom s nama će biti Maglica koji će zaigrati od prve minute. Ovaj put će mladi činiti većinu igrača koji će krenuti na put', rekao je trener Poklepović, a pogled na klupu otkriva mnoga golobrada lica te igrače bez prvoligaškog iskustva (Bosančić, Tudor, Juranović...).

I ovaj put je Špaco rekao kako je primaran cilj ne izgubiti, što znači da bi opet mogao postati malo 'konzervativniju' postavku igre kao što je to recimo bio slučaj protiv Osijeka. I Zagrebu bi možda više odgovaralo da se Hajduk otvori pa da preko brzanaca u napadu kažnjavanju sporost Hajdukove obrane.

Odbio je gostujući trener pričati o taktici rekavši kako njegova momčad igra asimetrično. S obzirom na naveden izostanke, ne bi smjelo biti iznenađenja u sastavu, a u kojem će rasporedu stajati pitanje je zna li itko.

Sigurno je kako ćemo još jednom od prve minute gledati mladog veznjaka Balića koji se u drugom dijelu sezone prometnuo u apsolutno najveću zvijezdu Bijelih. A, tek mu je 17...