26:21 U ARENI

Zagreb preko Červara i Metalurga do četvrtfinala Lige prvaka

24.03.2012 u 22:08

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba pobijedili su Metalurg 26:21 uzvratu osmine finala Lige prvaka i izborili plasman među najboljih osam momčadi! Podsjetimo, u Skoplju je klub Line Červara slavio 19:18

Ivica Obrvan:

Bila je ovo jako teška utakmica, no koncentrirana završnica donijela nam je pobjedu. Zasluženo smo otišli dalje protiv teškog protivnika.

Rukometaši Zagreb CO-a plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju u pred 13.000 gledatelja u zagrebačkoj Areni slavio protiv skopskog Metalurga s 26:21 (12:10), te tako nadoknadio zaostatak od 18:19 iz Makedonije.

Makedonska momčad koju s klupe vidi bivši hrvatski izbornik i trener Zagreba Lino Červar pružila je hrvatskom prvaku žestok otpor kao u prvoj utakmici u Skopju koju su dobili s tijesnih 19:18.

Zagrebaši su u 15. minuti prvi puta došli do prednosti od tri gola razlike, a desetak minuta pred kraj prvog dijela bilo je i velikih 11:5 za domaćina. Činilo se tada da je utakmica prelomljena, ali Makedonci do poluvremena hvataju priključak i na odmor odlaze s tek minus dva.

U nastavku je Zagreb ponovo otišao na plus 4, ali Červarova momčad ponovo je uhvatila priključak. Ipak, u posljednjih se desetak minuta susreta ušlo s s prednošću od tri gola, koja je do kraja i povećana za zasluženu pobjedu i plasman među najboljih osam europskih momčadi.

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je kapetan Zlatko Horvat sa sedam golova. Manuel Štrlek i Marko Kopljar zabili su po 4, a vratar Marin Šego skupio je 11 obrana.

Kod gostiju se istaknuo Mojsovski sa sedam golova, Marković je zabio pet, a vratar Stanić zaustavio je 12 udaraca prema svojem golu.

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka je u utorak u Beču, a prve utakmice sredinom travnja.