REAKCIJE IZ KIELA

Zagreb je hrabro pao u 'rukometnoj tvrđavi', a nakon utakmice Domagoj Duvnjak iskreno je pričao o igri i kvaliteti hrvatskog prvaka

Bionic
Reading

Rukometaši PPD poraženi su na gostovanju kod višestrukog europskog i aktualnog njemačkog prvaka Kiela u utakmici 4. kola skupine A Lige prvaka sa 36:28 (18:15), a nakon utakmice izjave su dali akteri dvoboja

Kiel je sa šest bodova iz četiri nastupa privremeno došao do drugog mjesta na ljestvici skupine A, a bodovno je izjednačen s Aalborgom. PPD Zagreb je s jednim bodom ostao na predzadnjem, sedmom mjestu.

'Ovo je rukometna tvrđava, ali ne mogu se oteti utisku da smo prvo poluvrijeme odigrali dosta dobro i na kraju otišli s najvećom razlikom - minus tri. Imali smo problem s rotacijama. Kad je Kiel pojačao tempo, imali su šuteve izvana i polukontre, to više nismo mogli pratiti. To je, ipak, u ovom trenutku jedna razina iznad nas. Izgubili smo osam razlike, ali mislim da je realno bilo malo niže. Veći dio utakmice to nije bilo loše, pogotovo prvo poluvrijeme', rekao je Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba.

'Kiel je ekipa koja konkurira za vrh Europe i ovo što smo odigrali u prvom poluvremenu je stvarno fantastično s naše strane. Međutim, imali smo i par grešaka. Mislim da smo mogli i bolje završiti od tri razlike koliko je bilo. Kiel u ovoj dvorani, pred ovoliko ljudi, igra fantastično. Mi se idemo boriti dalje, čeka nas Elverum. Mislim da možemo pobijediti, odnosno odigrati dobru utakmicu pa što bude. Potrudit ćemo se da bude pozitivno iskustvo', dodao je Filip Vistorop koji je sa šest pogodaka, uz Ivana Čupića, bio jedan od dvojice najboljih strijelaca PPD Zagreba.

Kod Kiela je najbolji strijelac s osam pogodaka bio Norvežanin Harald Reinkind. Sedam golova postigao je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak.

'Prvo poluvrijeme je Zagreb stvarno odigrao odlično, i u napadu i u obrani. Bila je otvorena utakmica. U drugom poluvremenu mislim da smo mi podigli agresivnost, bili smo kompaktniji u obrani i, naravno, Niklas Landin je u drugom poluvremenu bio fenomenalan. To je ta razlika. Mislim da smo zasluženo pobijedili, ali Zagreb mi se jako sviđa. Možda to izgleda previše, i protiv Aalborga, i protiv nas, i protiv Szegeda, ali još je nova ekipa, još će se njih pitati nešto. Zagreb sada ima jako bitnu utakmicu u Norveškoj. Želim im svu sreću i nadam se da će pobijediti', komentirao je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak.