'karate kid' opet odlazi

PPD Zagreb usred sezone prodao svog reprezentativnog golmana u Francusku: Jako sam uzbuđen, jedva čekam...

13.10.2021 u 15:12

Bionic
Reading

Filip Ivić (29) ovog se ljeta spektakularno vratio u redove PPD Zagreba. Sjajni je golman karijeru započeo u redovima 'zagrebaša', a 2016. godine odlazi u poljski Kielce, potom u njemački Gummersbach, a prošlu je sezonu branio za Celje

Francuski prvoligaš Chambery na svojim se stranicama pohvalio novim pojačanjem za sljedeću sezonu. Pomalo iznenađujuće, ali radi se o golmanu PPD Zagreba i hrvatske reprezentacije Filipu Iviću (29)!

Podsjetimo, popularni Fićo, koji je svojim obranama stekao status legende zagrebačkog rukometa, ovog se ljeta vratio u Zagreb. Tu je i započeo karijeru, a 2016. godine odlazi u poljski Kielce, potom je branio za njemački Gummersbach, a prošlu je sezonu odradio u Celju.

Njegov je povratak u redove 'zagrebaša' bio prava senzacija, no na žalost senzacija koja je kratko trajala. Naime, rukometni 'Karate Kid' na kraju ove sezone ponovno odlazi, sada u redove francuskog Chamberyja.

'Jedva čekam doći u Chambéry kako bih upoznao igrače, osoblje i navijače! To je jedan od najboljih klubova u Francuskoj gdje je igralo puno poznatih igrača. Nekoliko ljudi koji su igrali tamo rekli su mi samo dobre stvari o klubu i onome što ga okružuje', rekao je Filip Ivić na predstavljanju za klupske stranice Chamberyja te dodao:

'Jako sam uzbuđen i oduševljen što sam postao njihov član te se nadam da ću svojim iskustvom doprinijeti uspjehu momčadi.'

Za Chambery su u protekla dva desetljeća igrala i još neka zvučna imena hrvatskog rukometa. Vlado Šola tamo je branio od 2002. do 2004. godine, Damir Bičanić prava je klupska legenda jer je čak sedam sezona (od 2010. do 2017. godine) igrao za Chambery, a svoj su trag ostavili Igor Kos i Jerko Matulić. Njihovim će stopama od sljedeće sezone krenuti i Filip Ivić koji je potpisao do ljeta 2024. godine.