Prekinuta crna tradicija

Zagreb iščupao pobjedu u Schaffhausenu

13.10.2011 u 22:20

Bionic
Reading

Rukometaši CO Zagreb teškom mukom su svladali Kadetten (27:28) u susretu trećeg kola Lige prvaka te ostali neporaženi u skupini. Koliko je teško bilo gostovanje u Švicarskoj govori činjenica da je Zagreb po prvi puta savladao Schaffhausen u njihovoj dvorani

Tijekom cijele utakmice igralo se 'gol za gol'. Na svaki postignuti pogodak, protivnik bi bez problema izjednačio zahvaljujući poroznim obranama. Jedino što je narušilo tu koncepciju jest tri pogodaka prednosti koju su 'zagrebaši' imali u 17. minuti, koja je i ujedno najveća prednost Zagreba.

No tih tri pogodaka prednosti(10-7) istopilo se rekordnom brzinom. Nakon isključenja Gojuna, Švicarci postižu četiri pogotka zaredom i stižu u vodstvo. Zagreb je u rezultatskom egalu držao Marino Šego koji je u prvom poluvremenu sakupio sedam obrana i držao 'zagrebaše' u utakmici. U napadačkom dijelu briljirao je Kopljar koji je na kraju postigao osam pogodaka, a uz njega dobar je bio i Ivano Balić koji je razigravao momčad. Na poluvrijeme se otišlo sa 14:14.

U drugom poluvremenu, Schaffhausen je bolje krenuo u utakmicu i u 36. minuti prvi put imao dva gola prednosti. Šego je stao s obranama, no tu je bio raspoloženi Kopljar koji bi se ukazao kada bi zagustilo. U Zadnju minutu se ušlo sa 27-27, a pogodak za pobjedu, 45 sekundi prije kraja, postiže Zagrebov spasitelj Marko Kopljar. Švicarci su imali zadnji napad, koji je Zagrebova obrana neutralizirala, a očajnički udarac je obranio Šego.