KOŠARKAŠKO PH

Zadar šokirao Cibonu i poveo u finalu

30.05.2010 u 13:07

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra uspjeli su u svojoj namjeri i iznenadili su Cibonu u njezinoj dvorani, pobijedivši je sa 80:76. Tako je Zadar stigao do prve pobjede u seriji, a igra se do tri, za naslov košarkaškog prvaka Hrvatske

Iako je Zadar gotovo cijelu utakmicu imao vodstvo, u jednom trenutku čak i 10 koševa razlike (42:32), u završnici se odigravala prava drama, a pobjednik je odlučen u posljednjim sekundama dvoboja. Junak Zadra bio je Vedran Morović, koji je ubacio u tim trenucima presudne koševe, ali i uzeo dvije bitne lopte.


Imao je Morović dobrog 'suradnika' u Ciboninom Amerikancu Gordonu, koji je u tim trenucima dvoboja preuzeo odgovornost u svoje ruke, ali promašio je i s crte slobodnih bacanja, i za tricu, ali i napravio prekršaj u napadu. A sve je to bila voda na mlin Zadra.

Cibona je posljednje vodstvo imala još sredinom prve trećine, kada je vodila 16:12, no nakon toga u napadačkom smislu bila je potpuno inferiorna. Jedino u čemu je bila bolja od gostiju bila je skok-igra. Cibona ih je skupila čak 17 više (47:30). Najbolji kod Cibone bio je Marko Tomas sa 25 koševa, 16 ih je ubacio Gordon. Za Zadar su po 19 zabili Car i Stipčević.

Druga utakmica finalne serije, koja se igra na tri pobjede, na rasporedu je u utorak u Zadru i sada je posve jasno da će Višnjik biti pun i napaljen.