BIG BABY DAVIS

Zadar na nogama zbog zvučnog pojačanja; doveli moćnog igrača s NBA naslovom, ali…

01.10.2018 u 13:35

Bionic
Reading

Od hrvatske samostalnosti velik broj američkih košarkaša prošao je kroz gotovo sve prvoligaške klubove, no malo je bilo onih koji su imali status NBA zvijezde. Upravo takvo pojačanje stiže u KK Zadar uz jedan veliki ALI...

Gradom košarke brzo se proširila vijest kako će poziciju centra, koja im je zasad najveći problem, riješiti dovođenjem nekadašnjeg NBA igrača Glena Davisa poznatijeg pod nadimkom Big Baby zbog njegove konstitucije (206 cm i 131 kg).

Kako piše specijalizirani košarkaški portal Basketball.hr bivši igrač Boston Celticsa i Los Angeles Clippersa Glen Davis zaista će pojačati KK Zadar.

Priča o dolasku novog centra u KK Zadar koja se zakotrljala prije nekoliko mjeseci konačno je dobila svoj kraj. I to kakav! U Zadar stiže bivši igrač Boston Celticsa i Los Angeles Clippersa Glen Davis koji je u karijeri odigrao 514 utakmica u najjačoj ligi svijeta, a na svom je vrhuncu u Orlandu zabijao 15 koševa uz sedam skokova po susretu. No, isto tako treba reći kako je Davis, koji je sklon debljanju i navodno ima više od 130 kg, posljednje tri sezone izvan profesionalne košarke. Stoga je pitanje u kakvom je fizičkom stanju i koliko je izgubio osjećaj za igru.

'Problem je što ne bih htio da dovedemo igrača samo da popunimo broj, da bude isti ili lošiji od momaka koje već imamo. Želio bih da taj centar bude dodana vrijednost našoj ekipi i da nam donese veliki plus. Problem je što smo ograničeni s parama. Ono što valja – skupo je i treba dosta vremena da se takav igrač nađe. Koji će puno davati za malo para. Imamo dva-tri centra koji mogu zadovoljiti moje kriterije, ali trenutno još usklađujemo neke stvari oko potpisa. Nadam se da će novi igrač istrčati već u drugom kolu protiv Cedevite', kazao je prije nekoliko dana Aleš Pipan, slovenski stručnjak na klupi Zadra.

Ako Davis zaista odjene dres Zadra to će biti jedinstvena prilika da ljubitelji košarke uživo vide igrača koji je Boston Celticsima predvođenih triom Pierce, Allen & Garnett bio važan igrač u sezoni 2007/08. kada su osvojili ukupno 17. naslov NBA prvaka. Iako je već u svojoj prvoj NBA sezoni Davis osvojio prsten NBA prvaka to mu nije bio dodatni motiv pa je tako često slovio kao incidentan tip (ne izbjegava tučnjave), a navodno je imao i problema s marihuanom. Nakon četiri godine u dresu Bostona, tijekom kojih je još jednom dogurao do velikog NBA finala, preselio je u Orlando Magic, da bi se 2014. ponovno ujedinio s nekadašnjim trenerom Celticsa Docom Riversom, ovaj put u LA Clippersima. U Los Angelesu je odigrao ukupno 97 utakmica te je za 12,5 minuta na parketu prosječno bilježio četiri koša uz 2,5 skoka po susretu.

Posljednje tri sezone bio je izvan profesionalne košarke te je veći naglasak stavio na filmsku karijeru želeći se okušati kao producent.

Ovo se ljeto vratio basketu priključivši se Poweru, momčadi koja se natječe u BIG3 ligi košarke tri-na-tri pomogavši joj da dođe do naslova pobjednika najcjenjenije basketaške lige na svijetu.

Prema informacijama portala Basketball.hr Zadar će imati mogućnost raskida ugovora nakon dva mjeseca ako ne budu zadovoljni izdanjima bivšeg Celticsa koji bi u Donatov grad trebao doći u srijedu i priključiti se pripremama za subotnji okršaj s Cedevitom.