'STARA DAMA' SE ZAIGRALA

Za ovakvo nešto neće biti milosti i oprosta: Juventus ćemo istog trenutka izbaciti iz Serie A

24.03.2022 u 14:22

Bionic
Reading

Fifa i Uefa su uz pomoć nacionalnih Nogometnih saveza te potpore medija i navijača zaustavili projekt bogatih klubova - Superligu, ali ona nije 'mrtva'

Od 12 osnivača Superlige, njih devet se pod pritiskom povuklo iz nje, ali uz ligu bogatih ostali su i dalje Real, Barcelona i Juventus.

Prvi čovjek madridskog kluba Florentino Perez i dalje svojim izjavama diže živce kada spominje da će Superligu kad-tad realizirati, a na to je upozorio predsjednik LaLige Javier Tebas:

'Perez nikad ne gubi. Uvijek gleda na nešto novo. Superliga je njegov koncept, počelo je sve još prije par godina. To je njegovo djelo, ne toliko Real Madrida. To i dalje postoji. Svi oni i dalje rade na nečem novom, što opet neće uspjeti.'

Za razliku od Tebasa glavni čovjek Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina bio je puno izravniji što se tiče Juventusa kada je riječ o Superligi.

  • +11
Juventus - Villarreal (uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

'Taj ugovor o Superligi je velika nepoznanica, ali svaki pokušaj Juventusa da uđe u nju rezultirat će njegovim izbacivanjem iz talijanske lige. Po meni, Superliga je krivi odgovor na pravo pitanje, odnosno na novu potrebu koja se javlja u europskom nogometu. Istina je da i mi Talijani, moramo osmisliti kako naše prvenstvo učiniti boljim i proširiti ga na druga tržišta', izjavio je Gravina.