izdašni honorar

Otkriveno je koliko će Luka Modrić i Vatreni zaraditi za nastup na turniru u Kataru; HNS će fino napuniti blagajnu...

24.03.2022 u 06:31

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u Dohi će odigrati prijateljske utakmice protiv Slovenije (subota 26. ožujka, 15 sati) i Bugarske (utorak 29. ožujka, 16 sati), a za nastup na ovom turniru Hrvatski nogometni savez zaradit će izuzetno izdašan honorar

Ovo je jedan od turnira kojim domaćini Svjetskog prvenstva žele testirati nove stadione i terene na kojima će krajem godine (od 21. studenog do 18. prosinca) igrati najbolje svjetske reprezentacije.

Izvorni plan je bio organizirati turnir na kojem su trebale nastupiti najjače europske reprezentacije, uz Hrvatsku su trebale zaigrati Belgija i Portugal te, kao i sada, domaćin Katar. I da, domaćini su za ovaj turnir osigurali ogroman novac, sve kako bi se pokazali u najboljem svjetlu...

No pandemija koronavirusa poremetila je planove, Belgija je u međuvremenu odustala od nastupa, a Portugalci su kiksali u kvalifikacijama te će u ovom terminu tek pokušati izboriti nastup na SP-u.

Zato su uz 'originalnu' postavu turnira - Hrvatsku i Katar - naknadno 'upale' Slovenija i Bugarska. OK, nije baš da su u rangu Portugala i Belgije, ali poslužit će za uigravanje.

Nastupi reprezentacija na ovakvim su turnirima inače vrlo dobro plaćeni, a kad je u pitanju Katar, onda te 'regularne' honorare treba u najmanju ruku udvostručiti. Tako će i Vatreni predvođeni kapetanom Lukom Modrićem za Hrvatski nogometni savez uprihoditi popriličan novac.

Prema nekim informacijama, Belgija je za nastup na ovom turniru trebala dobiti 2,7 milijuna eura, a sličan je iznos ponuđen i Portugalcima uz uvjet da njihove najveće zvijezde (kao primjerice Cristiano Ronaldo!) obvezatno moraju odigrati barem 45 minuta po utakmici.

I sad dolazimo do Hrvatske koja će - neslužbeno - za ove dvije utakmice HNS-u zaraditi oko milijun eura! Da, HNS će fino napuniti svoju blagajnu jer ovo najveća zarada koju je hrvatska reprezentacija ostvarila igrajući prijateljske utakmice!

Jasno je da su svi na dobitku jer organizatori turnira snose sve ostale troškove (put, smještaj...), a naša reprezentacija je tako dobila desetak dana za pripreme na terenima gdje će se odigravati SP, uz to će izbornik Zlatko Dalić u dvije utakmice s protivnicima 'po mjeri' isprobati neke nove taktičke zamisli, a bit će dovoljno vremena i za team-building... Na kraju ispada ovo savršen spoj ugodnog s korisnim. I sjajnom zaradom za HNS!