NEDJELJNI DERBI

Za Cedevitin ljepši Božić - pobijediti Partizan

21.12.2013 u 11:33

Bionic
Reading

Cedevita je u utorak u posljednjem kolu prve faze Eurokupa pobijedila francuski Elan Chalon i tako izborila prolazak u drugi krug. Cijeli klub živio je za tu utakmicu koja je odlučivala o nastavku Cedevitinog europskog puta.

No, odmah nakon pobjede momčad se morala okrenuti regionalnoj ligi jer u nedjelju u 19:00h u Dom sportova dolazi Partizan, šesterostruki prvak ABA lige. Očekuje se pravi spektakl u Domu sportova, uz bogati popratni program. Tako će se zamračiti dvorana na najavama momčadi, a za što bolji ugođaj podijelit će se mnoštvo lampica pa će i publika sudjelovati u programu.

Iako trener Partizana Duško Vujošević na raspolaganju ima vrlo mlade igrače, njegova momčad plasirala se u Top 16 Eurolige. U ABA ligi Partizan ima score 9-3 i ta dva podatka govore dovoljno koliko su Beograđani opasni.

'Obje ekipe među 10 su najmlađih u Europi, specijalno gledajući na ozbiljnom nivou na kakvom su i oni i mi', izjavio je trener Cedevite Jasmin Repeša

Treneru Zagrepčana žao je zbog propuštene pobjede na gostovanju kod Igokee, no sveukupno gledajući je zadovoljan dosad odrađenim:

'Mislim da manje-više sve ide po planu. Možda nam fali jedna pobjeda u ABA ligi. Međutim, isto tako vjerojatno fali i drugima'.

Repeša veoma respektira Partizan i protiv prvaka nada se podršci domaće publike:

'O Partizanu je sve već rečeno. Prvak su regionalne lige i bit će to, da tako kažem, jedna Božićna poslastica. Naši rezultati sigurno su jedan mamac za publiku, a tako i Partizanovi. Očekujem stoga jednu pravu utakmicu. Mislim da ćemo se dobro pripremiti i nadam se da ćemo u jednom dobrom domaćinskom ambijentu dobiti. Da će biti teško i da se radi o izuzetno kvalitetnom protivniku, to stoji. No, optimist sam i mi imamo svoje adute. Svoj optimizam temeljimo na dobrome radu, te na pristupu i kvaliteti koje imaju naši igrači, a nadamo se da ćemo imati manje oscilacija nego što imamo inače'.

Bilo bi super kad bi Cedevita kiks u Laktašima nadoknadila odmah protiv Partizana.

'Mislim da možemo biti zadovoljni s pozicijama u Eurokupu i ABA ligi. Nedostaje nam ta jedna pobjeda u Laktašima, no sve se to može nadoknaditi pobjedom protiv Partizan', istaknuo je Cedevitin krilni centar Goran Suton, spomenuvši se i stila košarke kakav se treba igrati protiv Partizana.

'S njima je uvijek jedna tuča. Morat ćemo stvarno biti fizikalni s njima. Znamo da su visoki, mladi i imaju energiju, tako da mi moramo odgovoriti s još više energije na našem domaćem terenu'.

Suton je nekoliko dana imao problema s bolešću, no to je sada iza njega:

'Sad sam puno bolje. Izgubio sam malo na formi, ali to se vraća kroz treninge i utakmice, tako da se osjećam puno bolje'.

Ivan Ramljak, koji je u Cedevitu stigao ovog ljeta iz Širokog, odlučan je u tome da sa suigračima navijačima Cedevite za Božić pokloni pobjedu nad prvacima:

'Nadam se da ćemo uljepšati Božić nama i svima koji navijaju za Cedevitu s pobjedom. Mislim da smo generacijski tu negdje s njima, ali to je ekipa koja je prošli tjedan pobijedila Fenerbahče u gostima, tako da ne treba puno pričati o tome. Moramo ostaviti srce na parketu pa tko bude bolji neka pobijedi'.