FA KUP

Wigan na nevjerojatan način izbacio Jelavićev Everton

09.03.2013 u 17:41

Bionic
Reading

Na nevjerojatan su način nogometaši Wigana došli do pobjede protiv Evertona (3:0) na Goodison Parku u četvrtfinalu FA Cupa…

U samo su četiri minute, točnije tri minute i 22 sekunde prvog poluvremena šokirali domaće igrače i navijače, postigavši sva tri pogotka! Zanimljivo, to ipak nije rekord, čak ni ovosezonski. Naime, Milton Keynes Donsi su zabili tri gola Cambridgeu unutar samo dvije minute i 19 sekundi u 1. kolu ovog natjecanja.

Momčad Roberta Martineza povela je u 30. minuti kada je Jordi Gomez izveo korner, a Maynor Figueroa glavom matirao Jana Muchu. Već je u sljedećoj minuti Callum McManaman s desne strane kaznenog prostora pogodio suprotni kut domaćeg vratara. Potpuno grogirani ''toffeesi'' su definitivni nokaut doživjeli u 33. minuti nakon preciznog udarca Gomeza izvan šesnaesterca.

Wigan, koji se svim silama bori za ostanak u Premierligi, na ovaj se način prvi put u klupskoj povijesti plasirao u polufinale FA Cupa.

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić odigrao je svih 90 minuta za Everton, ali ni ovom se prilikom nije uspio upisati među strijelce.

Nogometaši Manchester Cityja lakoćom su se plasirali u polufinale FA Cupa, savladavši na svom Etihadu Barnsley, posljednjeplasiranu momčad druge lige, s 5:0.

Junak susreta bio je argentinski napadač Carlos Tevez koji je sudjelovao kod svih pet golova, tri je zabio, a za dva asistirao, dok su preostala dva gola zabili Aleksandar Kolarov i David Silva.

Tevezu je ovo bio šesti hat-trick otkako je stigao u Englesku (od 2006.), a peti u dresu "građana". Već do poluvremena je aktualni engleski prvak vodio 3-:0 i tako riješio pitanje pobjednika.

Kod prva dva je Tevezu asistirao Silva, a kod onog otvarajućeg u 11. minuti je Argentinac iz blizine pospremio odbijanac nakon Španjolčevog udarca koji je odsjeo na stativi.

Cityju je ovo bila deveta utakmica u posljednjih deset u FA Cupu u kojoj nije primio niti jedan gol.