engleska liga

West Ham 'pogurao' Leeds prema Championshipu, Brighton izborio Europu

21.05.2023 u 17:24

Bionic
Reading

Nogometaši West Ham Uniteda pobijedili su Leed United 3:1 pred svojim navijačima na londonskom Olimpijskom stadionu i tako gostujuću momčad ostavili s malo izgleda za ostanak u Premier ligi

Za Leeds je sve dobro počelo kad je u 17. minuti Rodrigo zabio za vodstvo gostiju. Međutim, uslijedio je preokret koji golom u 31. minuti pokrenuo Declan Rice, a u drugom poluvremenu su ga dovršili Jarrod Bowen (72) i Manuel Lanzini (90+4).

Za West Ham je ovo bila 11. pobjeda u sezoni, kojom su se 'čekićari' s 40 bodova pomaknuli na 14. poziciju. Leeds je s 31 bodom ostao na 18. mjestu, dva boda iz Evertona koji je na 17. poziciji.

Spasu se još uvijek nada i Leicester City koji je s 30 bodova na 19. mjestu, ali tek mora odigrati utakmicu 37. kola, u kojoj će u ponedjeljak (21 sat) gostovati u Newcastleu.

U zadnjem kolu Leeds dočekuje Tottenham, Leicester je domaćin West Hamu, a Everton će ugostiti Bournemouth.

Brighton će u sljedećoj sezoni igrati u Europskoj ligi, a to je osigurao domaćom pobjedom 3:1 protiv Southamptona koji je već prije izgubio sve izglede za opstanak u elitnom razredu. Evan Ferguson je bio dvostruki strijelac (29, 40) za Brighton, a konačnih 3:1 postavio je Pascal Gross (69). Za Southampton je jedini priznati gol postigao Mohamed Elyounoussi (58), dok je Walcottov gol za 2:2 poništen zbog zaleđa.

Brighton je sa 61 bodom i gol-razlikom +20 osigurao plasman na šesto mjesto. Southampton je zadnji s tek 24 osvojena boda. 

Duje Čaleta Car je poraz svog S'hamptona gledao s klupe, a Mislav Oršić i idalje ne konkurira za prvu momčad.