engleska liga

Harry Kane zabio i postavio novi rekord, ali Tottenham je doživio novi poraz...

20.05.2023 u 15:49

Bionic
Reading

U prvom subotnjem ogledu pretposljednjeg 37. kola engleske Premier lige nogometaši Brentforda su u gostima pobijedili Tottenham 3:1

Utakmica je počela dobro za Tottenham koji je poveo već u osmoj minuti. Kratko je slobodni udarac izveo Kuleševski, dodao do Harryja Kanea koji je gromovito i precizno pogodio suparničku mrežu. Bio je to Kaneov 28. prvenstveni gol ove sezone te je i dalje na drugom mjestu ljestvice strijelaca, iza Erlinga Haalanda koji je na 36 golova.

No, Kane je te golove zabio u 25 različitih utakmica, čime je postavio novi rekord Premier lige. Do sada je rekorder bio Mohamed Salah, koji je u jednoj sezoni zabio na 24 utakmice.

U prvom dijelu Tottenham je bio puno bolji, ali to nije materijalizirao povećanjem vodstva. U nastavku je uslijedio potpuni preokret i to najviše u režiji Kamerunca Brynaa Mbeuma koji je postigao dva gola, u 50. i 62. minuti za vodstvo gostiju. Posljednji udarac Tottenhamu je zadao Wissa u 88. minuti. Mbuemo je tada bio asistent.

Tottenham je izgubio petu prvenstvenu utakmicu od posljednjih sedam. Tottenham je ostao sedmi na ljestvici i ima isti broj bodova kao Aston Villa. Brentford mu je došao na bod zaostatka.

Hrvatski nogometaš Ivan Perišić za Tottenham je igrao od 85. minute.