čistka na stamford bridgeu

Mateo Kovačić ovakav rasplet sigurno nije očekivao; Chelsea ga se olako odrekao

20.05.2023 u 08:07

Bionic
Reading

Sad je definitivno jasno da će ovog ljeta na Stamford Bridgeu biti vrlo prometno, novi trener Chelseaja Mauricio Pochettino već je pripremio listu željenih pojačanja, ali i popis onih igrača na koje ne računa. Na njemu je i naš Mateo Kovačić...

Chelsea je ove sezone na pojačanja potrošio čak 611 milijuna eura, ali 'bluesi' su očajno loši pa se novi vlasnik kluba, američki milijarder Todd Boehly, odlučio na drastične rezove.

Momčad će odmah na kraju ove sezone za zaborav preuzeti Mauricio Pochettino koji je već započeo sa slaganjem Chelseaja po svom 'guštu'. A to znači da će na Stamford Bridgeu biti izuzetno prometno ovog ljeta.

Pochettino je već čelnicima kluba dostavio popis igrača na koje ne računa te ih pod hitno želi prodati, a među tih desetak zvučnih imena našao se i naš Mateo Kovačić (28). Da, iako je bio jedan od najboljih igrača 'bluesa' u ovoj očajno lošoj sezoni, za Kovu više u Chelseaju nema mjesta.

Realno, nema tu previše pametovanja, ni emocija. Računica je jasna - Chelsea mora prodati barem sedam svojih zvijezda kako bi ispoštovao financijski fair-play pa tek nakon toga može krenuti u kupovinu pojačanja. Zato se Kovačić i našao na transfer listi jer je jedan od najtraženijih igrača i Chelsea ga može brzo i bez ikakvih problema prodati za velik novac. Za sada ga se najčešće povezuje s Manchester Cityjem i Bayernom koji su 'bluesima' spremni platiti traženih 30 milijuna eura odštete za našeg 'vatrenog'.

  • +9
Arsenal - Chelsea, engleska liga, 2.5.2023. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Uz Kovačića su se na 'listi za odstrel' našla i još neka zvučna imena, prije svih su to Hakim Ziyech, Kai Havertz, Mason Mount, Edouard Mendy, Kepa Arrizabalaga, Christian Pulišić, Pierre Emerick Aubameyang, Callum Hudson-Odoi i Ruben Loftus-Cheek.

Na Stamford Bridgeu se nadaju kako će odmah na startu prijelaznog roka prodajom većine 'prekriženih' zaraditi najmanje 250 milijuna eura, a to će biti dovoljno da se ispoštuje financijski fair-play. Tada bi Chelsea mogao krenuti u kupovinu, a prema najavama engleskih medija za pojačanja će Pochettino na raspolaganju imati najmanje 350 do 400 milijuna eura.

Mateo Kovačić? On može biti potpuno miran iako je njegova epizoda u Chelseaju završila nakon pet sjajnih sezona. Već ga sad traže najveći europski klubovi s kojima će sljedeće sezone ponovno igrati Ligu prvaka. S Chelseajem ne bi imao tu čast... Na Kovi je samo da pametno izabere sljedeću destinaciju...