DOPING

WADA ne vjeruje u Contadorovu priču

14.10.2010 u 13:57

Bionic
Reading

Svjetska antidopinška agencija (WADA) vjerojatno neće prihvatiti opravdanje Alberta Contadora (27) kako je zabranjeni klenbuterol u njegovo tijelo ušao putem hrane.

Trostruki pobjednik 'Tour de Francea' Alberto Contador bio je na dopinškom testu 21. srpnja, tijekom 'Toura', pozitivan na klenbuterol. Contador tvrdi kako je klenbuterol u njegovo tijelo ušao putem hrane, odnosno govedine koju su na dan odmora kupili u Španjolskoj. Svoju nedužnost Contador obrazlaže činjenicom da je tijekom 'Toura' bio testiran barem osam puta, a samo je jedan nalaz pozitivan.

'To nije ništa novo, već smo prije imali takva opravdanja i ona su odbačena. Kod takvih slučajeva ključno je možete li dokazati da su zabranjena sredstva u vaš organizam ušla putem hrane, a to je vrlo teško dokazati', izjavio je glavni direktor WADA-e David Howman.

Inače, tijekom 2008. i 2009. godine u Španjolskoj je obavljeno više od 19 tisuća testova na mesu, te u niti jednom uzorku nije pronađen klenbuterol. Ako Contadorovo objašnjenje bude odbačeno prijeti mu dvogodišnja suspenzija.

Contador, koji je privremeno suspendiran do okončanja postupka, nedavno je izjavio kako razmišlja o prekidu karijere bez obzira kakvu odluku u vezi njegova slučaja donese Međunarodni biciklistički savez (UCI).