PLAVE ROŠADE

Vukojević je dobar, ali Dinamo treba nešto drugo!

08.08.2013 u 08:53

Bionic
Reading

Ognjen Vukojević svakako je pojačanje za Dinamo, ali njegov bi dolazak mogao dodatno otvoriti vrata odlaska Arijana Ademija. Osim toga, Dinamu je potrebniji centralni branič – smatraju članovi našeg nogometnog communityja

Kada smo nakon dolaska Ognjena Vukojevića pitali što o tome misle članovi našeg community portala Tribina.hr, taj je potez dobio 'palac gore'. Uostalom, Vukojevića se ocijenilo s visokih 5.6, čime spada u sam vrh naše lige po kvaliteti.

Ono što ipak malo brine naše članove, činjenica je da bi ovaj transfer mogao dodatno trasirati put za odlazak Arijana Ademija, kao i stav da se Dinamo mora pojačati prije svega na poziciji centralnog braniča, za koju većina naših analitičara misli da je najtanja u cijeloj plavoj momčadi.

Glasovi s community portala Tribina.hr (kliknite za uvećani prikaz)


Ovo su njihovi stavovi:

'Dinamo ne smije oklijevati ako mu se ukaže ovakva prilika. Budimo realni, Leko već dugo nije igrač za tu poziciju, a to očigledno vidi i Kruno, pa svog velikog prijatelja stavlja na manje zahtijevnu poziciju beka. Brozović je prošle sezone pokazao da je izuzetno fizički manjkav za hrvanje sa grdosijama u Ligi prvaka, a nije impresionirao ni u domaćoj ligi. Sare je za sada odigrao korektno, ali u jačoj utakmici ga još nismo imali prilike vidjeti. Zapravo, jedini pravi igrač na toj poziciji je Ademi koji je, po meni, već sada dosta bolji igrač od Vukojevića. U takvoj situaciji, a s obzirom na činjenicu da će Dinamo igrati s dva defanzivna vezna, dolazak Vukojevića je itekako potreban. Ademi za sada impresionira fizičkim, taktičkim, ali i napadačkim kvalitetama. Ukoliko ovaj transfer znači odlazak Arijana Ademija iz kluba onda sam apsolutno protiv dolaska Vukojevića. Ne znam uopće koje bi ime morali dovesti da bi ja rekao da se slažem s odlaskom Ademija – jasnog je stava M_Tsigalko.

Ne smatram ovim dolaskom Vukojevića nužnim odlazak Ademija sada, makar je vjerojatno svima jasno da će se to dogoditi jednog dana'
korisnik cepi1

'Ovo je za mene idealna veza, ali postoji jedan uvjet, a to je Dinamo mora mijenjati Addyja jer mu ovako neće pomoć niti sto Vukojevića. To je rupa koju modri moraju zakrpati i ako je dovođenje Vukojevića izbor ispred nekog kvalitetnijeg stopera onda i jedino odna se ovo može nazvati pogreškom. Problem napadača nije tako velik možda postoji mali problem sa realizacijom ali to nije toliko bitno kao ovo u obrani. Osim toga većinu utakmica Soudani nije igrao, a tu je i izostanak Sammira. Siguran sam da će sa njima dvojcom u vezi doći i više golova' – misli Igy77.

'Ne smatram ovim dolaskom Vukojevića nužnim odlazak Ademija sada, makar je vjerojatno svima jasno da će se to dogoditi jednog dana (možda se i dogodi do kraja ovog prijelaznog roka, ali vjerojatnije u nekom od idućih, a to bi se dogodilo neovisno o ovom dolasku Vukojevića). Dapače, smatram da će Ademi imati jednog dobrog igrača uz kojeg će moći dodatno popraviti određene stvari u svojoj igri koje su upravo bitne za poziciju zadnjeg veznog, pogotovo u defanzivnom dijelu. Njih dvojica mogu zajedno jako dobro funkcionirati u igri sa 2 zadnja vezna što bi prema najavama Jurčić trebao koristiti u jačim europskim utakmicama. Vukojević bi tu bio jedan klasičan defanzivan koji bi ostajao iza, dok bi Ademi koristio svoje mogućnosti da povuće loptu prema naprijed i da ju dobro preda prema napadačkom dijelu ekipe' – mišljenja je cepi1.

'Sama investicija u takvog igrača mi se s jedne strane sviđa, jer će Dinamo još više dobiti na svojoj kvaliteti igre ponajviše u dodatnom pojačavanju obrambenih redova. S druge strane mi se baš i ne sviđa jer se radi ipak o jednom starijem igraču od kojeg se novac više neće moći povratiti prilikom transfera. Osim toga, nije niti dobro što zbog njega u momčadi više neće moći toliko dobivati svoju priliku neki mladi igrači. Dinamo tako gubi na dvije strane, a dobiva samo na jednoj. Zato sam ja jedino protiv jer bih više volio ako se Dinamo već pojačava da onda dovodi mlade talentirane igrače, a ne igrače koji su još spremni odigrati još koju godinu i to je to' – negativno zaključuje zgberozg