milijuni eura

Hrvat postao dijelom najskuplje momčadi u povijesti rukometa, Poljaci srušili sve rekorde

02.10.2017 u 22:13

Bionic
Reading

Poljski Kielce 2016. godine osvojio je Ligu prvaka, a sada je predstavio pojačanja za sljedeću sezonu. Milijuni eura uloženi su u pojačanja, golman Andreas Wolff postat će najskuplji rukometaš svih vremena, a jedan od nositelja igre trebao bi biti hrvatski reprezentativac Luka Cindrić

U Varšavi je u ponedjeljak navečer bilo svečano. Čelnici Kielcea predstavili su pojačanja za sljedeću sezonu te srušili sve moguće rukometne rekorde. 

Zvijezda je bio golman njemačke reprezentacije i Kiela Andreas Wolff (26). Do prije samo nekoliko dana bilo je najavljeni kako Wolff sljedeće sezone odlazi u mađarski Veszprem koji je za njega bio spreman platiti 2.6 milijuna odštete i ponuditi mu ugovor od 700.000 eura na godinu. No, dogodilo se veliko iznenađenje. Kielce je ponudilo više i Wolffa učinio najskupljim rukometašem u povijesti. Dosad je rekordni transfer bio Nikole Karabatića 2016. godine kada je iz Barcelone prešao u PSG za 1.8 milijuna eura.

Kiel će tako za njega dobiti tri milijuna eura odštete, a Wolff godišnji ugovor od okruglo milijun eura! No, na gol poljske momčadi stat će tek 2019. godine kad mu istekne ugovor s Kielom. 

  • +14
Luka Cindrić životna priča Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nije Wolff jedino pojačanje, najveći su posao Poljaci napravili ostankom trenera Talanta Dušebajeva koji je potpisao novi ugovor do 2023. godine, a u klubu ostaju Aguinagalde (do 2019.) i Bombač (do 2022.). Od novih igrača treba istaknuti hrvatskog reprezentativca i trenutno člana aktualnog pobjednika Lige prvaka - Luku Cindrića (23)! On u Kielce stiže na kraju ove sezone i to na insistiranje samog Dušebajeva koji ga vidi kao vođu njegove momčadi! Kad se samo sjetimo da su ga neki hrvatski 'stručnjaci' zbog 'nedostatka visine' jednostavno - otpisali!

>> Govorili su mu da je prenizak, radio je na parkingu, a danas je novi Ivano Balić!

Novi igrači Kielcea od sljedeće sezone će biti Poljak Arkadiusz Moryto (desno krilo), Španjolac Angel Fernandez Perez (lijevo krilo), Bjelorus Artsem Karalek te Francuz Nicolas Tournat.

Od hrvatskih igrača u Kielceu ostaju golman Filip Ivić i Marko Mamić, dok Manuel Štrlek odlazi u mađarski Veszprem...