oporavlja se

Domagoj Duvnjak otkrio kad se vraća na teren i hoće li biti spreman za EP

25.10.2017 u 16:42

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak (29) već se šest mjeseci oporavlja nakon teške ozljede i operacije koljena. Sad je stigao u Zagreb na okupljanje reprezentacije, no samo kako bi se vidio sa suigračima i porazgovarao s izbornikom Linom Červarom...

'Nedostaje mi rukomet, naravno', rekao je odmah na početku Domagoj Duvnjak i nastavio:

'Teško je kao navijač gledati utakmice kluba i reprezentacije. Ma, daj mi loptu...'

Operacija koljena je prošla dobro, no rehabilitacija kod tako teških ozljeda zna potrajati.

'Rehabilitacija ide po planu. Ne želim ništa požurivati, bitno je da koljeno bude dobro. I liječnici su zadovoljni kako napredujem. Radim po posebnom programu, ali s treninzima još nisam počeo', kaže kapetan hrvatske reprezentacije i otkriva kad se vraća na teren:

'Neke okvirne prognoze su još četiri do šest tjedana oporavka, pa onda... Nadam se da će biti tako, da će koljeno biti dobro, da neće biti bolova. U ovom trenutku najvažnije je zdravlje i uspješan oporavak. Ne želim žuriti...'

No, pauza je bila duga, gotovo sedam mjeseci izvan terena. Trebat će vremena da Domagoj uhvati formu. A Euro u Hrvatskoj je već početkom sljedeće godine.

'Iskreno, nadam se da ću se što prije vratiti u formu. Prema prognozama bih se na teren trebao vratiti krajem 11. mjeseca, imat ću mjesec dana do prvenstva', oprezan je Domagoj koji dodaje:

  • +12
Domagoj Duvnjak Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Hoću li biti spreman? Ne znam, vidjet ćemo...'

EP u Hrvatskoj starta 12. siječnja 2018., Hrvatska će prvi dio natjecanja igrati u Splitu, u skupini A su uz nas još i Srbija (12.1.2018.), Island (14.1.2018.) i Švedska (16.1.2018.). Prije Eura naši će rukometaši već ovog tjedna odigrati dvije utakmice sa Slovenijom koju vodi bivši trener PPD Zagreba Veselin Vujović. Prva je utakmica u Ljubljani 26. listopada (četvrtak) u Ljubljani, a drugi se igra u Areni Zagreb u subotu (28. listopada, 20.15 sati).