VARAŽDINSKI STRIJELCI

Vugrinec stiže Cvitu, kum mu za petama

15.04.2010 u 18:16

Bionic
Reading

Pogotkom Karlovcu na isteku dvoboja, Davor Vugrinec se na vječnoj ljestvici strijelaca T-Com Prve HNL na drugom mjestu izjednačio s Joškom Popovićem. Ispred je još samo Igor Cvitanović. Dva sata kasnije, u njegovu rodnom Varaždinu, Miljenko Mumlek napravio je još jedan koračić i zadržao distancu za kumom

Vugrinec je u karijeri dosegnuo brojku od 111 golova u hrvatskom prvenstvu, čime je dostigao Joška Popovića na mjestu prvog pratioca i sada u leđa gleda samo popularnom Cviti koji je karijeru završio sa 126 pogodaka.

Vuga je zabijao za Varteks (55), Rijeku (15), Dinamo (16) i Zagreb (25)

U večernjem derbiju Vugrinecov kum Mumlek početkom drugog dijela rutinirano je pogodio za izjednačenje i tako zabio svoj 106. gol u HNL-u. Iza njih je Tomislav Erceg sa 97 golova, a od igrača koji su još uvijek aktivni u HNL-u najefikasniji je sa 70 golova Lokomotivina špica Nino Bule.

Prevedeno, varaždinski duo jedina je ozbiljna prijetnja 'knezu Igoru' koji stoluje na vrhu i jedino je pitanje koliko će Vugrinec i Mumlek još nastupati. Vugrinecu, koji ima 35 godina, dovoljna je još jedna plodonosna sezona, a Mumlek bi (37) vjerojatno trebao odigrati još dvije.

Vugrinec se 13. golom u sezoni izjednačio s Moralesom na drugom mjestu ljestvice strijelaca, vodeći Mandžukić ima samo jedan gol više.

Zanimljivo je da ni Mumlek ni Vugrinec nikada nisu bili najbolji strijelci lige u jednoj sezoni.