IZBORNIK OPTIMISTIČAN

Vranković: Ovo sve nam je zalog za budućnost

31.08.2010 u 16:15

Bionic
Reading

Dan nakon novog poraza od Slovenije, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Vranković tvrdi da smo odigrali dobru utakmicu i dali sve od sebe

Nakon prospavane noći pred novinare u Istanbulu izašao je izbornik Vranković koji je, bez obzira na poraz, zadovoljan igrom u dvoboju sa Slovenijom.

'Odigrali smo pošteno i korektno, dali smo sve od sebe. U nekim detaljima smo na kraju pali, ali generalno smo ispoštovali nit koju sam zahtijevao od igrača pred utakmicu. Bilo je pogrešaka, mislim da smo bili malo naivni, a kad igraš protiv kvalitetnih ekipa, onda se to i kazni', prenosi Košarka.hr riječi Josipa Vrankovića.

'Kriterij mi stvarno nije legao i nakon što sam ponovno pogledao utakmicu. Neke situacije išle su na našu štetu.'

Vranković tvrdi da je igru njegovih pulena poremetila činjenica da su imali problema s osobnim pogreškama, no Hrvatska već protiv Tunisa ima priliku osigurati osminu finala svjetskog prvenstva.

'Protiv Tunisa želimo osigurati osminu finala, ali smatram da je također bitno pokazati nivo igre koji će nas zadovoljiti. Protiv Slovenije je bilo dosta dobrih elemenata. Za ovu pomlađenu reprezentaciju ovo je bila prva prava utakmica. To je za njih jedno novo iskustvo i zalog za budućnost. Morate dati prostor mlađim i novim igračima u reprezentaciji kao Tomić, Žorić, Andrić i Bogdanović ako želite da vam se to vrati. Sad je pravo vrijeme ako želimo povrat toga svega u Litvi', prenosi Košarka.hr.