put bez nade?

Vlado Šola debitira na klupi 'zagrebaša' na najtežem gostovanju; Barca je u 'zagrijavanju' za ovaj susret zabila čak 50 golova...

13.10.2020 u 16:01

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu (14. listopada) u 4. kolu EHF Lige prvaka gostuju kod Barcelone. Novi trener 'zagrebaša' Vlado Šola, koji je momčad preuzeo prošlog tjedna, imat će debi iz pakla, teže gostovanje u ovom trenutku ne postoji, a momčad PPD Zagreba uzdrmana je serijom od pet poraza. Šola ima samo jednu želju, da se njegovi igrači, iako je ovo najteži mogući protivnik, pokažu u najboljem svjetlu...

'Barcelona je najteži mogući protivnik, ali mi smo se pripremali za ono što slijedi nakon te utakmice. No protiv Barcelone ćemo dati sve od sebe i želimo se prikazati u najboljem svjetlu. Ono što želim od svojih igrača kada dođu u Barcelonu je da misle na svoju najbolju igru a ne na rezultat. Konačni rezultat će biti onakav kakav mi dopustimo da bude. Minimum koji očekujem od igrača je da ulože svu energiju svih 60 minuta na terenu', rekao je Vlado Šola na konferenciji uoči puta u Barcelonu.

Problem? To što je Barcelona u subotu u španjolskoj ligi pokazala svu snagu i ozbiljnost, pobijedila je Valladolid s nevjerojatnih 50:24! Luka Cindrić je kao i Blaž Janc postigao sedam golova za Barcu u toj utakmici, dok je Dika Mem dodao šest. Dobar posao na golu odradio je Gonzalo Perez de Vargas sa 17 obrana.

Realno, 'zagrebašima' i nije trebalo ovo 'upozorenje', svima je jasno koliko je Barcelona jaka... Pa ipak, Nemanja Obradović također ističe kako je Barca svima dobro poznat suparnik, ali da on i njegovi suigrači na to gostovanje ne idu turistički.

'Znamo kakav nas protivnik čeka i kakvu momčad imaju, ali mi idemo tamo dati svoj maksimum. Imamo i određeno osvježenje u čitavoj energiji ekipe koje se dogodilo dolaskom novog trenera. Trener ima neke nove ideje i gledat ćemo da to uklopimo što prije jer nam je sljedeća utakmica jako bitna (Celje) da osvojimo bodove i jer su nam oni direktni rivali za prolaz', kazao je Obradović.

Zvonimir Srna se slaže da je Barcelona jak protivnik, ali najavljuje borbu.

'Mi idemo gore odigrati jednu pravu mušku utakmicu, što se ono kaže pobit' se i ostaviti srce na terenu. Pokušat ćemo ih iznenaditi. Novi trener je donio neke nove stvari, a na nama je sada da na to pozitivno odgovorimo. Ako je suditi o tome po prvim treninzima mislim da smo na dobrom putu i da ćemo to predočiti na terenu', rekao je Srna.

PPD Zagreb je predzadnji na ljestvici u skupini B bez bodova nakon tri uzastopna poraza, ispred Celja. U 3. kolu koje je igrano prije dva tjedna bolji je od 'zagrebaša' bio danski Aalborg 27:26.