KARL DOBIO NASLJEDNIKA

Vlade Divac pronašao novog trenera; nije se ispisala povijest...

10.05.2016 u 14:22

Bionic
Reading

Vlade Divac, sportski direktor Sacramento Kingsa, imenovao je donedavnog trenera Memphis Grizzliesa Davea Joergera novim strategom momčadi iz Kalifornije

Tako je nakon nekoliko intervjua s trenerima, među kojima je bio i Talijan Ettore Messina, proslavljeni srpski košarkaš u dogovoru sa suradnicima odlučio kako će novi trener Kingsa biti Dave Joerger.

'Zaista sam oduševljen što mogu poželjeti dobrodošlicu Daveu u Sacramento Kingsima', kratko je kazao Divac, a nekoliko tjedana prije toga zahvalio se na suradnji legendarnom treneru Georgeu Karlu koji je ove sezone ostvario učinak od svega 33 pobjede i čak 49 poraza.

Tako se Divac ipak nije odlučio za povijesni potez - da na klupu kluba u kojem ima sve ovlasti postavi europskog trenera, što se u 70 godina NBA lige još nije dogodilo. Očito je želio igrati na sigurno…

Treba reći kako je Joerger u zadnje tri sezone (učinak 147-99, 59,8 posto) kao trener Memphis Grizzliesa tri puta u nizu odveo klub u play-off, a nije tajna kako je u to vrijeme njegova momčad kotirala kao jedna od najboljih kada je obrana u pitanju. Taj detalj je možda i prevagnuo u odabiru trenera jer ove sezone Kingsi obranu – nisu igrali.