evo gdje gledati

[VIDEO] SuperSport HNL: Danas su na rasporedu Jadranski derbi i sudar 'majstora remija' s posljednjeplasiranom Goricom

02.10.2022 u 12:15

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu posljednje dvije utakmice 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 15 sati igraju Rijeka i Hajduk, dok se zadnja utakmica na Šubićevcu između Šibenika i Gorice od 17.30 sati. Obje utakmice možete pratiti na kanalu MAXSport 1. Nakon njih slijedi emisija Studio HNL

Na Rujevici nas očekuje Jadranski derbi, a utakmica stiže nakon reprezentativne pauze.

'Ovo je dugo očekivana utakmica, važna utakmica za oba kluba, za sve navijače. Ne može se govoriti o utakmici kao o bilo kojoj drugoj. Samim tim i s naše strane, barem moje, ima malo emocija jer znam što ova utakmica znači za ljude ovdje u Rijeci', rekao je trener Riječana Serse Cosmi.

'Idemo u Rijeku dati sve od sebe da pobijedimo. Na Rujevici nikad nije lako, ali vjerujem da smo bolja momčad i da imamo puno unutarnjih rezervi. Siguran sam da ovaj Hajduk može ići samo put gore - ovako je Jadranski derbi najavio Hajdukov trener Mislav Karoglan na konferenciji za medije održanoj u petak na Poljudu.

Uoči ove utakmice Hajduk se nalazi na trećem mjestu prvenstvene tablice sa 17 osvojenih bodova u 9 odigranih utakmica. Bijele je jučer preskočio Osijek koji je pobijedio Lokomotivu i time se s 18 bodova popeo na drugo mjesto s dvije odigrane utakmice više od Hajduka.

Rijeka se trenutno nalazi pretposljednjem mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 6 bodova iz 10 odigranih susreta. U posljednjoj prvenstvenoj utakmici momčad trenera Cosmija odigrala je bez golova sa Šibenikom na Rujevici.

Hajduk i Rijeka prvi put ove sezone odmjerili su snage prije nešto manje od mjesec dana na Poljudu budući da je na zahtjev Rijeke prvotno odgođena utakmica 2. kola SuperSport HNL koja se trebala odigrati još 24. srpnja. U tom zaostalom susretu Hajduk je pred svojim navijačima slavio s 2:0, a pogotke su postigli Stipe Biuk i Nikola Kalinić.

Šibenčani su u prvih 10 kola upisali jednu pobjedu, dva poraza i čak sedam remija, a utakmicu s Goricom dočekuju s novim trenerom Marijom Cvitanovićem.

'Želimo se prezentirati u najboljem mogućem svjetlu. Igrači su motivirani i siguran dam da će dati svoj maksimum s obzirom da su cijeli tjedan radili fantastično. Samo s maksimumom možemo biti pravi Šibenik, onakav kakvog svi mi želimo vidjeti', rekao je Cvitanović.

Gorica je nakon 10 odigranih kola na posljednjem mjestu poretka (jedna pobjeda, dva neriješena ishoda, šest poraza) te na Šubićevac dolazi po pobjedu.

'Pauza nam je dobro došla, bez obzira što do jučer nismo bili kompletni jer je dosta igrača bilo s reprezentacijama. Veseli me što nemamo drugih ozlijeđenih igrača uz Keitu i Raspopovića, koji nema pravo nastupa ni zbog crvenog kartona iz prošlog kola. Kad smo već kod toga, zbog kartona neće biti Suka i Steenvoordena, ali svi drugi su spremni. Ne znamo za koju će se formaciju novi trener odlučiti, ali mi moramo biti spremni za sve i odraditi kako smo pripremali posljednja dva tjedna. Individualne karakteristike igrača Šibenika su nam dobro poznate i želim da sve ovisi o nama, da imamo gard i dođemo do pozitivnog rezultata - zaključio je trener. ', kazao je u najavi utakmice trener Gorice Igor Angelovski.

Standings provided by SofaScore