dirljivo, emotivno...

[VIDEO] Prekrasna gesta dvojice kapetana; Darijo Srna i Luka Modrić uspjeli su razveseliti malenog Ukrajinca čiji su roditelji poginuli od ruskih raketa

02.07.2022 u 23:17

Bionic
Reading

Ruska invazija na Ukrajinu i dalje traje, a u suludoj agresiji najveće su žrtve obični ljudi, civili, s čijim patnjama suosjećaju svi. Među onima koji Ukrajincima nesebično pomažu je i bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna, koji je godinama nosio dres Šahtara iz Donjecka

Darijo Srna 15 godina nosio je dres Šahtara, a i nakon što je prekinuo igračku karijeru vratio se u ovaj klub.

Naravno, kako je u Ukrajini proveo 'pola života', posve je razumljiva njegova briga za Ukrajince, žrtve besmislene ruske agresije.

Organizirao je za djecu Šahtara dolazak u Hrvatsku, organizirao humanitarne utakmice i akcije, a i ove je subote napravio lijepo djelo.

Naime, s poklonima je došao u goste malenom Iliji Kostuševiću, 6-godišnjem dječaku čiji su roditelji poginuli u raketiranju Mariupolja.

Dječaku je donio Šahtarov dres i kopačke, odigrali su nekoliko igara, a onda je i uslijedio zagrljaj. Istinski, topli, kakvog ovom dječaku sada najviše treba.

No, doznao je Srna da je maleni Ilija i navijač Reala, pa je 'okrenuo' broj svog velikog prijatelja i nasljednika s kapetanskom vrpcom u reprezentaciji, Luku Modrića, koji je također razmijenio nekoliko riječi s dječakom.

Evidentna je bila sreća na njegovom licu, pa možda čak i nevjerica da priča s jednim od najvećih nogometaša današnjice. No, pokazala je i veliko srce hrvatskih nogometaša, koji su dječaku poklonili nekoliko sekundi, ali koje će zasigurno pamtiti cijelog života. A ni nas nisu ostavili ravnodušnima.