GOTOV PRELAZAK

[VIDEO, FOTO] Sada je službeno! Dinamo napravio novi milijunski transfer, ali i ostao bez još jednog važnog igrača

27.09.2020 u 13:25

Bionic
Reading

Emir Dilaver ove je nedjelje nakon nešto više od dvije godine napustio Maksimir, a njegov novi klub je turski Çaykur Rizespor, momčad koja je prošlu sezonu zaključila na 15. mjestu turskoga prvenstva

Rizespor s klupe predvodi bivši maksimirski branič Stjepan Tomas, u tom je klubu svojedobno nastupao i Nigerijac Iyayi Believe Atiemwen koji je kasnije također osvanuo u Dinamu. U aktualnom je sastavu i hrvatski reprezentativac Dario Melnjak.

Dilaver je u plavome dresu od ljeta 2018. godine odigrao 71 službenu utakmicu, a premijerni je nastup upisao u pobjedi protiv izraelskoga Hapoela iz Be'er Sheve s 5:0 i ubrzo postao jedan od 'ključara' maksimirske obrane. Iz Dinama odlazi s osvojena dva naslova prvaka, jednim Superkupom, dočekao je europsko proljeće u Europa ligi i sudjelovao u Ligi prvaka...

  • +14
Hrvatski kup, NK Ferdinandovac - GNK Dinamo, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Njegovu čvrstinu možda najbolje oslikava nadimak kojeg mu je nadjenuo bivši maksimirski trener Nenad Bjelica po nekad popularnom stripovskom junaku – 'Veliki Blek' ili 'Blek Stijena'.

Prema neslužbenim informacijama Dinamu je pripala odšteta od milijun eura, a igrač je s turskim klubom potpisao ugovor na tri godine.