bila je to 'muška utakmica'

[VIDEO/FOTO] Pobjeda je donijela veliko olakšanje, 'kauboji' su se stigli i našaliti: Brusili smo karakter momčadi u stresnim trenucima...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 19.01.2021 21:29
  • Objavljeno 19.01.2021 u 21:29
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjoj je utakmici prvog kruga SP-a u Egiptu pobijedila Katar 26:24 osvojivši prvo mjesto u skupini C, te je tako prenijela tri boda u drugi krug natjecanja

Hrvatska je dugo lomila Katar i na kraju ga ipak slomila 26:24. Hrvatska će tako u drugi krug natjecanja prenijeti tri boda, Katar dva, a Japan jedan bod, dok je Angola okončala natjecanje.

'Bila je to tvrda i izjednačena utakmica. Vodili smo veći dio utakmice, što je bilo dobro psihološki za momčad. Imali smo plus 3, ali nismo smo se uspjeli odvojiti. Bila je ovo utakmica u kojoj smo brusili karakter momčadi u stresnim trenucima', kazao je naš pivot Marino Marić koji je utakmicu završio s pet zabijenih golova.

'Imali smo izvanredne golmane, obrana 6-0 je bila odlična, pokretljiva i borbena. Bila je ovo najvažnija utakmica ovog dijela nakon koje prenosimo tri boda', analizirao je Marić.

VIDEO: Hrvatski rukometni savez (HRS)

Hrvatska će u drugom krugu igrati protiv tri najbolje ekipe iz skupine D, a to su Danska, Argentina i Bahraina koji će biti naš prvi suparnik u četvrtak.

  • +21
Hrvatska - Katar; SP u rukometu 2021.; 19.1.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jozo Cabraja / kolektiff

'Sada nam slijede Danska, Argentina i Bahrain. Da nam se ne bi ponovio Japan, moramo ozbiljno shvatiti i Argentinu i Bahrain. Moramo se dočepati četvrtfinala, a tada kreće ludilo', zaključio je Marino Marić.

Zlatko Horvat je utakmicu zaključio s tri gola, od kojih je dva zabio u završnim minutama kada se rezultat lomio.

VIDEO: Hrvatski rukometni savez (HRS)

'Napokon smo odigrali jednu mušku utakmicu. Nije lako igrati protiv ovakve momčadi. Naš cilj je ući u četvrtfinale, u borbu za medalje', kazao je Zlatko Horvat zahvalivši se na podršci koja im stiže iz domovine:

'Stiže nam podrška sa svih strana, dobili smo i video podrške iz RK Petrinje. Hvala im svima!'