ht prva liga - 35. kolo

[VIDEO/FOTO] Osijek se pobjedom oprostio od svojih navijača u Gradskom vrtu; svi se pitaju što je značio Bjeličin pozdrav trbinama

15.05.2022 u 19:00

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka za ovosezonski rastanak od Gradskog vrta, svojim su navijačima priuštili pobjedu nad Lokomotivom 1:0. Naravno, uoči utakmice glavno je pitanje bilo, hoće li Nenad Bjelica i dalje ostati na klupi. Pri ulasku na teren, mahao je navijačima. samo ne znamo s kakvom porukom

Osijek je već u četvrtoj minuti imao odličnu priliku. Fućak je ubacio s lijevog krila, Caktaš je pucao, ali je Nevistić obranio njegov udarac.

U 13. minuti je zaprijetio Fućak, ali nije bio precizan. U 20. minuti gosti su uputili prvi udarac prema osječkim vratima. Aliyu je pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije to bila ozbiljnija prijetnja.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Osijek je zasluženo poveo u 26. minuti. Lovrić je izveo korner, Jurčević nije najbolje pucao, ali je lopta na drugoj stativi došla do Žapera koji je zabio svoj peti pogodak ove sezone u HNL-u.

U završnici prvog dijela Fućak je ponovo bio blizu gola, pucao je sa 18 metara, ali nije pogodio.

  • +9
Osijek - Lokomotiva (35. kolo Hrvatski Telekom Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Korak do drugog pogotka Osijek je bio u 59. minuti, no Fiolić je pogodio gredu. Lokomotva je mogla izjednačiti u 71. minuti, no Kulenović nije bio precizan.

Osijek je ovom pobjedom osigurao treće mjesto na ljestvici, kolo prije kraja ima šest bodova više od četvrtoplasirane Rijeke. Lokomotiva i dalje peta sa 46 bodova.

Inače, uoči početka utakmice i pri dolasku na klupu, trener Osijeka Nenad Bjelica mahao je domaćim navijačima, Svi se pitaju je li to bio oproštajni pozdrav, ili samo zahvala za podršku kroz cijelu sezonu.

Doduše, u najavi utakmice, Bjelica je rekao da ima ugovor s Osijekom još jednu sezonu, ali i zagonetno dodao, kako se u ovom poslu nikad ne može ništa decidirano tvrditi.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel