(NE)OČEKIVANO

Gotovo je! Vahid Halilhodžić povukao je ključni potez i sada je posve jasno tko će voditi Maroko na svjetskom prvenstvu u Kataru

13.05.2022 u 17:20

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić (69) ostat će izbornik marokanske reprezentacije i predvodit će Lavove s Atlasa na predstojećem svjetskom prvenstvu u Kataru, prenijeli su tamošnji mediji.

Legendarni bosanskohercegovački trener, koji je jednu sezonu sjedio i na klupi zagrebačkog Dinama, uspio je izboriti četvrti uzastopni plasman na Svjetsko prvenstvo i to s četiri različite reprezentacije.

Dosad je to uspio s Obalom Bjelokosti, Alžirom i Japanom, a popularni Vaha sada je na završni turnir najboljih reprezentacija svijeta odveo i Maroko.

Na tom veličanstvenom uspjehu, kojeg je ostvario prije nešto više od mjesec dana, Vahi je osobno čestitao marokanski kralj Mohamed VI.

No Halilhodžić je posljednjih mjeseci bio često kritiziran, a spominjala se i njegova smjena. Jer Maroko početkom godine na Afričkom kupu nacija nije ostvario zapažen rezultat, pa se izborniku prigovaralo zbog izostavljanja najvećih zvijezda Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija.

Prije nekoliko dana postugnut je dogovor da Halilhodžić ipak ostane, a ovog petka i legendarni Vaha napravio je stanoviti pomak u svojim odlukama. Jer donedavno je bio čvrst i odlučan da neće pristati na ultimatume, no sada se sastao s razvikanim zvijezdama i dogovorio 'primirje'.

Vaha je boravio u Amsterdamu gdje je razgovarao s desnim bekom Ajaxa i budućim igračem Bayerna Noussairom Mazraouijem nakon čega je dvojac objavio zajedničku fotografiju uz marokansku zastavu, a što znači samo jedno - da idu zajedno u Katar.

Istovremeno, najavljeno je da će Halihodžić sljedećih dana razgovarati sa Hakimom Ziyechom i Amineom Haritom, te se očekuje i njihov povratak u reprezentaciju.

Podsjetimo, Maroko je u skupini s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom, a upravo protiv Dalićeve vrste igrat će 23. studenog i prvu utakmicu na ovogodišnjem SP-u.