ht prva liga - 4. kolo

[VIDEO, FOTO] Osijek se dugo mučio, ali na kraju je uspio slomiti otpor Hrvatskog dragovoljca

08.08.2021 u 20:55

Bionic
Reading

Nakon europskog poraza kod sofijskog CSKA-a, Osijek je stigao u Zagreb na prvenstveni sraz 4. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Hrvatskog dragovoljca. Iako je trener Bjelica najavio rezove u momčadi, niti protiv Sigećana nije išlo jednostavno, a pobjednički gol za Osijek i konačnih 2:1 stigao je tek u 75. minuti

Nakon što su prije tri dana nogometaši Osijeka u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige pretrpjeli 2:4 poraz na gostovanju kod CSKA u Sofiji, trener Nenad Bjelica uveo je nekoliko promjena, u početnoj postavi nije bilo Bohara, Jugovića, Kleinheislera i Miloša, uz debi Karla Bartoleca.

Unatoč tome Osijek je od početaka nametnuo svoj ritam i u 13. minuti poveo nakon kornera. Udarac iz kuta izveo je Bočkaj, a Antonio Mance glavom pogađa za vodstvo gostiju.

U prvom poluvremenu Osijek je još jednom zaprijetio, u 24. minuti nakon kornera Bralić je pucao pokraj vratnice.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport

Dragovoljac je dočekao svoju priliku u 55. minuti, kada je iz penala izjednačio Valentino Majstorović. Prethodno je Bašić uposlio Petkovića koji se je sjurio u 16-erac, a vratar Ivušić ga je oborio i sudac je pokazao na bijelu točku,

Osijek ponovno dolazi do prednosti u 75. minuti, i opet iz prekida. Bočkaj je iz slobodnog udarca ubacio na drugu vratnicu, a Nejašmić iz blizine glavom pogađa za konačnih 2:1.

Prethodno je u 70. minuti napadač Osijeka Mance, koji je sam izašao pred vratara, promašio čisti 'zicer'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +14
Hrvatski dragovoljac - Osijek 1:2 (4. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport