ht prva liga - 5. kolo

[VIDEO/FOTO] Istra osvojila prvi bod i prekinula stopostotni niz Gorice, no Puljani se ipak tužni vraćaju kući

19.09.2020 u 18:57

Bionic
Reading

U drugoj utakmici 5. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Gorica je dočekala Istru 1961. U utakmici punoj uzbuđenja, vidjeli smo četiri gol, dva na svakoj strani, ali dojma smo da je Istra ipak bila bliža pobjedi. Na kraju je završilo 2:2

Gorica nije mogla poželjeti lakšeg suparnika, jer u goste joj je stigla Istra 1961, momčad s dna tablice, koja nakon četiri kola nije imala osvojen ni jedan jedini bod. Gorica je pak u četiri utakmice bila 100-postotna i jasno je da je bila veliki favorit.

Međutim, kako to obično biva, kada se olako shvati suparnika, onda ni tih 12 bodova razlike, nisu bitni.

Istra je bila odlična, naravno u okvirima svojih mogućnosti, te je već na samom startu zaprijetila domaćinu preko Fuentesa. No, ono što nisu realizirali tada, jesu u 12. minuti. Nakon ubačaja s desne strane, Fuentes je bio najviši u skoku i glavom spustio loptu na nekih 11 metara, gdje ju je dočekao Matej Vuk, a bivši igrač Rijeke i zaprešićkog Intera nije imao problema pri realizaciji.

  • +6
Gorica - Istra 1961 (5. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Tek nakon primljenog gola, Gorica se malo trgnula, ali do pogotka je stigla zahvaljujući lošem dodavanju Sergija, čija je lopta došla do Mitrovića. Ovaj ju je pak iz prve poslao do Špikića, koji je bio u gotovo istoj poziciji kao i Vuk kod prvog gola na utakmici, te je zabio za 1:1.

Gorica je do kraja poluvremena zabila još jedan gol. Strijelac je bio Suk, ali sudac Bel, nakon pregleda VAr-a poništio je pogodak zbog zaleđa.

U nastavku smo vidjeli jednako zanimljivu ali i izjednačenu utakmicu. Prvu prigodu u nastavku promašio je Fuentes (52'), a potom mu se na drugoj strani revanširao Špikić (59').

Novu odličnu prigodu za goste u 70. minuti promašio je Lisica. Prije njegova udarca vidjeli smo brzu akciju koju je odličnom asistencijom u gol priliku pretvorio Gržan.

Tri minute kasnije Istra je ipak došla u vodstvo. Gržan je bio brži od Steenvoordena, ovaj ga je zaustavio prekršajem pa je sudac Bel jedino mogao pokazati na bijelu točku a igraču crveni karton. Izvođenja penala primio se Šime Gržan i izveo je to vrlo precizno.

Sve dileme oko pitanja pobjednika skoro je u 78. minuti riješio Galilea, ali njegov udarac otišao je malo pokraj gola.

A kako to onda obično biva, kada ne zabiješ - dobiješ. Gorica je s igračem manje u zadnjim sekundama regularnog dijela stigla do izjednačenja. Lovrić je ubacio s desne strane, Majkić je promašio loptu, a Delfi glavom poentirao za 2:2.

Ipak, još jednu prigodu da kući u Pulu odnesu sva tri boda, Istra je imala u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, no Guzina je promašio odličnu prigodu.