hoće li ga prodati?

Oglasio se vlasnik najtraženijeg dresa Diega Maradone; nudili su mu dva milijuna dolara, ali samo on zna njegovu pravu vrijednost

01.12.2020 u 20:11

Bionic
Reading

Bivši engleski nogometni reprezentativac Steve Hodge (58) izjavio je kako je čitav prošli tjedan morao odbijati potencijalne kupce dresa kojega je pokojni Diego Maradona nosio tijekom četvrtfinalnog susreta između Engleske i Argentine na Svjetskom prvenstvu 1986. godine

Steve Hodge je po završetku tog dvoboja, kojega je Argentina dobila 2:1, a u kojemu je Maradona prvi gol zabio rukom te drugi nakon fenomenalnog solo-prodora, zamijenio dres sa slavnim Argentincem. Stoga je taj dres, iako se nalazi u Engleskom nacionalnom muzeju nogometa u Manchesteru, u Hodgeovu vlasništvu.

Nakon Maradonine smrti prije pet dana zavladala je prava pomama za dresom, a stručnjak za sportske memorabilije procijenio je kako bi mogao postići cijenu od dva milijuna dolara.

'Imam taj dres 34 godine i nikada ga nisam niti pokušao prodati. Ima nevjerojatnu sentimentalnu vrijednost. Ljudi mi neprestano kucaju na vrata, a telefon mi neprestano zvoni, nije to ugodna situacija. Čak se pojavila i lažna vijest kako tražim milijun ili čak dva milijuna za njega, kao da pokušavam zaraditi koristeći situaciju. Smatram to krajnje uvredljivim i potpuno pogrešnim. Taj dres nije na prodaju', kazao je Hodge.

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI

Inače, upravo je Hodge bio igrač koji je poslao 'balon' u smjeru svog gola na kojega su potom skakali Maradona i engleski golman Peter Shilton kada je Maradona rukom poslao loptu u mrežu, a Hodge je bio i jedan od šestorice igrača koje je Maradona pretrčao prije no što je postigao 'gol stoljeća'.

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI