dan nakon slučaja mamić

Dinamo i službeno potvrdio veliki transfer; iz europskog velikana stigao 'novi Olmo' na kojem bi mogli rekordno zaraditi: To je najbolji potez za moju karijeru

17.03.2021 u 09:09

Bionic
Reading

Kao što je i najavljeno zagrebački Dinamo se ne šali s pojačanjima. Tako je dan nakon naglog odlaska s klupe Zorana Mamića – nakon pravomoćne presude - službeno potpisao 16-godišnji Matteo Tonon, kapetan kadetske momčadi AC Milana i igrač talijanske U-17 reprezentacije

Nagli odlazak Zorana Mamića s klupe Dinama zbog pravomoćne presude, što je izazvalo potres u klubu, nije pokvario planove kada su pojačanja u pitanju. Tako je i službeno potvrđeno da je potpisao 16-godišnji Matteo Tonon, kapetan kadetske momčadi europskog velikana AC Milana.

>> Dinamo u ovom turbulentnom periodu uspio odraditi posao koji bi mu u budućnosti trebao donijeti veliku zaradu

Mnogi kažu kako se radi o jednom od najvećih talenata u svom godištu te kako je Dinamo dobio igrača koji bi mogao nadmašiti Španjolca Danija Olma.

Riječ je o ofenzivnom veznom igraču, klasičnoj 'desetki', a u Dinamu se nadaju da bi ovaj talentirani nogometaš mogao napraviti veliku karijeru. Naravno, isto tako se nadaju kako bi na njemu mogli jako dobro zaraditi.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Iz Dinama su potvrdili kako je Matteo Tonon potpisao svoj prvi profesionalni ugovor te kako će zasad nastupati u kadetskom uzrastu plavih.

Treba reći kako se u Dinamu još od ranije nalazi i njegov godinu stariji brat Alessio Tonon, koji igra na poziciji defenzivnog veznog i također dolazi iz akademije AC Milana.

'Dobro znamo koliko je Dinamo posvećen radu s mladim nogometašima i uvjeren sam da je ovo odlična sredina za moj daljnji razvoj. Vjerujem da ću i ja krenuti stopama brojnih igrača koji su upravo ovdje stvorili temelje za svoje velike karijere. Dinamo je poznat kao klub koji je spreman pružiti priliku i istrpjeti mladoga igrača i omogućiti mu da se na najbolji način uvede u seniorski nogomet. Moja se obitelj odmah složila s idejom moga dolaska u Dinamo vjerujući da je taj potez doista najbolji za moj nogometni razvoj i karijeru', rekao je nakon potpisa ugovor Matteo Tonon, novi potencijalni kapitalac Dinama.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Areansport

Daroviti vezist talijanskoga Milana i kapetan kadetske momčadi “rossonera”, 16-godišnji Matteo Tonon, novi je igrač...

Objavljuje Nogometna Škola DinamoSrijeda, 17. ožujka 2021.