UFC FIGHT NIGHT

[VIDEO] Čovjek ima 'bombe' u rukama! 'Crna zvijer' strašnim udarcima uspavala neporaženog bivšeg policajca te ispisala povijest UFC-a

19.12.2021 u 09:40

Bionic
Reading

Derrick Lewis u svom stilu zatvorio je 2021. godinu za UFC. Nešto više od tri i pol minute trebale su 'Crnoj zvijeri' da nokautira Chrisa Daukausa. Bivšem policajcu iz Philadelphije ovo je prvi poraz unutar UFC-a, a doživio ga je u svom petom nastupu. Lewis s druge strane vratio se pobjedama nakon što je u kolovozu izgubio od Ciryla Ganea u meču za privremenog prvaka teške kategorije

Dvoboj trećerangiranog izazivača (Lewisa) i sedmorangiranog (Daukausa) izazivača teške kategorije započeo je oprezno. Oba borca poznati su kao vrsni nokauteri, a Derrick Lewis jedan je od najubojitijih udarača u povijesti UFC-a. Prvih 60-ak sekundi nismo vidjeli gotovo ni jedan udarac, a zatim je Daukaus pokušao direktima s distance nešto napraviti. Derrick Lewis bio je strpljiv, a priliku je dočekao drugom polovicom runde.

Bacio je Lewis jedan atraktivni 'roundhouse' kick nakon kojeg je Daukaus završio uz žicu. Iako Daukaus nije bio uzdrman, niti je taj udarac čisto sjeo, Lewis je namirisao krv i brzo je zatvorio distancu nakon što se Chris počeo povlačiti. 'Black Beast' plasirao je seriju udaraca, a Daukaus je bio pomalo neodlučan. Pomalo je ulazio u razmjene, a zatim bi se odlučio za pokrivanje i obranu od udaraca.

Lewis je bio neumoran, nekoliko puta pogađao je desnicom iz klinča, a nitko ne može primiti toliko udaraca u nizu od strane ovako moćnog udarača. Daukaus je na trenutak i zaspao, a sudac je ekspresno reagirao i zaustavio meč, a taj trenutak pogledajte OVDJE.

Derrick Lewis upisao je 13. pobjedu nokautom unutar UFC-a i na taj način ispisao je povijest. Naime, Lewis više ne dijeli prvo mjesto s Vitorom Belfortom i Mattom Brownom kad su u pitanju nokauti pod okriljem UFC-a. Lewis je sada usamljen na prvom mjestu, odnosno, rekord je samo njegov. Bila je ovo i 17. UFC pobjeda za Lewisa. Andrei Arlovski rekorder je teške kategorije s 21 pobjedom, a Lewis je trenutno na drugom mjestu.

U sunaslovnoj borbi večeri, Stephenu Thompsonu ponovila se borba koju je odradio protiv Gilberta Burnsa. Belal Muhammad 'prepisao' je Burnsov rad te je hrvanjem i kontrolom u parteru došao do uvjerljive pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom (30-25, 30-26, 30-26). Sudačke kartice dovoljno govore o kakvoj se dominaciji radilo, a Muhammad je 'Wonderboya' rušio čak sedam puta.

Thompson je bez dileme jedan od najboljih UFC boraca kad je stojka u pitanju. Međutim, njegova obrana od rušenja i vještine u parteru stvaraju mu probleme svaki put kad se suoči s borcima kojima su ti segmenti jača strana. Muhammad je nakon pobjede nad Demianom Maiom pružio još jedan izuzetno zreli nastup i došao je do druge pobjede zaredom. Inače, Belal je neporažen gotovo tri godine, a odradio je sedam mečeva. Leon Edwards jedini je borac kojeg u tom periodu nije pobijedio, a meč je završio 'No contestom'. Muhammad je u ovaj meč ušao kao desetorangirani izazivač, a zasigurno će značajno skočiti s obzirom da je 'Wonderboy' bio peti. Prozvao je Belal prvaka Kamarua Usmana i zatražio je 'title shot'. Međutim, trebat će mu barem još jedna dobra pobjeda za takvu priliku.

Ostatak priredbe ponudio je uistinu pregršt zanimljivosti. Od preostalih 11 mečeva, samo su još dva otišla sucima u ruke. Amanda Hill u tijesnom meču izgubila je podijeljenom sudačkom odlukom od Amande Lemos. Pomalo je nejasno kako je jedan od sudac bodovao ovaj meč 30-27 u korist Lemos, no takvim nelogičnostima svjedočimo redovno. Charles Jourdain također je slavio na bodove. Jednoglasnom sudačkom odlukom savladao je Andrea Ewella.

Bivši KSW-ov prvak Mateusz Gamrot došao je do treće uzastopne pobjede. Poljak je tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao 12-rangiranog Carlosa Diega Ferreiru. Dakle, Gamrota od idućeg tjedna možemo očekivati unutar Top 15, dok Brazilca čekaju neizvjesni dani. Naime, ovo je treći poraz za Ferreiru, a danas je predao meč zbog ozljede, nakon što mu je Gamrot zadao udarac koljenom u rebra. Ferreira je prije spomenutog gubitničkog niza, bio u seriji od šest uzastopnih pobjeda. Ipak, Beneil Dariush, Gregor Gillespie i Mateusz Gamrot pokazali su kako Ferreira ipak nije spreman za više domete.

Cub Swanson i Ricky Simon upotpunili su 'main card' sjajnim nokautima. Simon je brutalno nokautirao Raphaela Assuncaa te je upisao četvrtu pobjedu zaredom. Swanson je otvorio glavni dio programa tako što se doslovno poigrao s Darrenom Elkinsom. Razlika u kvaliteti između dvojice boraca bila je nevjerojatno velika i Swanson je trebao nešto više od dvije minute da nokautira Elkinsa, koji se ovaj put nije mogao osloniti na svoju nevjerojatnu čvrstinu.

Gerald Meerschaert, Justin Tafa, Melissa Gatto i ostali sudionici preliminarnog dijela priredbe, također su nam pružili atraktivne finiše u svojim mečevima. U svakom slučaju, akteri sinoćnje priredbe potrudili su se zatvoriti godinu sa stilom, a kompletne rezultate posljednje ovogodišnje UFC priredbe, pročitajte pri dnu teksta.

UFC Fight Night 199 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

  • Derrick Lewis def. Chris Daukaus via KO - R1, 03:36
  • Belal Muhammad def. Stephen Thompson via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-25, 30-26, 30-26)
  • Amanda Lemos def. Angela Hill via podijeljenom sudačkom odlukom (28-29, 30-27, 29-28)
  • Ricky Simon def. Raphael Assuncao via KO - R2, 02:14
  • Mateusz Gamrot def. Diego Ferreira via TKO - R2, 03:26
  • Cub Swanson def. Darren Elkins via TKO - R1, 2:12

Preliminarni dio priredbe:

  • Gerald Meerschaert def. Dustin Stoltzfus via submission (RNC) - R3, 02:58
  • Justin Tafa def. Harry Hunsucker via TKO - R1, 01:53
  • Melissa Gatto def. Sijara Eubanks via TKO - R3, 00:45
  • Charles Jourdain def. Andre Ewell via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-26, 30-27, 29-27)
  • Raquel Pennington def. Macy Chiasson via submission ('giljotina') - R2, 03:07
  • Don’tale Mayes def. Josh Parisian via TKO - R3, 03:26
  • Jordan Leavitt def. Matt Sayles via submission (inverted triangle choke) - R2, 02:05