JEDINI KANDIDAT

Vičević predsjednik boksačkog saveza

10.10.2011 u 11:15

Bionic
Reading

Ante Vičević, proslavljeni hrvatski boksač iz Rijeke, izabran je za novog predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza, na održanoj izvanrednoj Skupštini Saveza

Dvorana hotela Panorama, ugostila je na sjednici predstavnike 23 članice Hrvatskog boksačkog saveza, koje su se od 41 registriranog kluba HBS-a, pojavile na izvanrednoj Skupštini, sazvanoj u skladu sa Statutom HBS-a.

Pod geslom 'Boks boksačima' natpolovična većina svih članica dala je legitimnost svim odlukama Skupštine, koje je odradila u mirnim i optimističnim tonovima, s naglaskom na ljepšu budućnost.

Nakon izglasavanja razrješenja svim tijelima Uprave Saveza, bivšem predsjedniku Mladenu Kruljcu i njegovom Izvršnom odboru, pristupilo se izboru novih čelnih ljudi hrvatskog boksa.

Ante Vičević predsjednik BK Rijeka, kao jedini kandidat za predsjednika dobio je 21 glas Skupštinara. Za zamjenika predsjednika izabran je Ante Matas iz Splita, čime je dan naglasak na mladim kadrovima. Uz njih dvojicu, izabrano je još sedam članova izvršnog odbora HBS-a.

Sve redom boksači: dr. sc. Damir Škaro, Pero Tadić, Marijo Šivolija, Drago Mijić, Nenad Mitrović, Željko Balov i Ivica Kolak. Treba naglasiti kako je to prvi puta u povijesti HBS-a da su svi članovi bili nekad uspješni boksači od čega čak četvorica sa Svjetskim medaljama (Škaro, Tadić, Mijić i Šivolija). Za članove Nadzornog odbora izabrani su Miroslav Hlušićka, Hrvoje Balen i Stipe Blažević.

Pod točkom razno bilo je i najviše prosute žući. Ništavnim su proglašene odluke bivšeg Izvršnog odbora o suspenzijama klubova, kao što je ništavnom proglašena i odluka IO o isključenju kluba Pit-bull iz Splita čime je hrvatskom olimpijcu i članu Pit bullaMarku Tomasoviću nanesena velika šteta zbog čega je pokrenut i sudski postupak.

Nakon opetovane informacije kako je ovo prva Skupština od 2008. godine, kada je posljednja bila održana u vojarni u Karlovcu što direktno kršenje zakona jer je tada prije tri godine posljednji puta dano financijsko izvješće, koje se po zakonu mora dati svake godine, donijete su odluke da se napravi revizija poslovanja Saveza, i obzirom na sumnje u financijske malverzacije, da se podnese i krivična prijava protiv ovlaštenih osoba Mladena Kruljca, bivšeg predsjednika HBS-a i Željka Mataje predstavnika HBS-a pri HOO-u.

Član izvršnog odbora Pero Tadić, prisnažio je kako krivce ovim situacijama treba tražiti i u Hrvatskom olimpijskom odboru i Zlatku Mateši, koji nakon brojnih suspenzija koje je donio IO HBS-a, nisu reagirali, a najžalosnije je da iako im je to bila dužnost, nisu natjerali HBS da uskladi poslovanje i Statut sa Zakonima.

Ipak, završilo se s pozitivnim tomovima i željom da ova nova Uprava vrati boks na visoke sportske grane.