CRNA NEDJELJA ENGLEZA

Vettel počeo, Müller dovršio 'šamaranje'

28.06.2010 u 09:48

Bionic
Reading

Iako se poslije utrke za VN Europe u Valenciji oglasio prvi čovjek Red Bulla, Englez Christian Horner i rekao Nijemcu Vettelu da će im to biti jedina pobjeda tog dana, nakon 17.50 sati tugovala je cijela Engleska. Naime, Nijemci su im nanijeli jedan od najtežih poraza na SP-ima

Bila je to crna nedjelja za engleski sport. Nijemac Sebastian Vettel slavio je ispred engleskog dvojca Hamilton - Button, a potom su Löwove trupe pregazile Capellovu 'sqadru', na čelu s neprepoznatljivim Rooneyjem. Bio je to novi udarac engleskom ponosu, od kojeg su mnogi očekivali barem ulazak u finale.


Englezi su se toliko nadali pobjedi da je i britanski premijer David Cameron najavljivao da neće gledati utakmicu s njemačkom kancelarkom Merkel, da joj ne bi 'vadio mast'. No očito je Cameron shvatio da bi to bio diplomatski skandal te je sjeo pokraj Merkel i popio 'gorku pilulu'.

Istina, engleskom porazu je kumovala i greška suca Lorrionde, ali prema prikazanom prije sporne situacije, a posebno u drugom dijelu, pobjeda Njemačke je sasvim zaslužena.