neizvjesno u suzuki

Vettel ozbiljno prijeti Hamiltonu, kiša dosta toga upropastila

06.10.2017 u 08:38

Bionic
Reading

Sebastian Vettel odvezao je najbrži krug na jutarnjem slobodnom treningu na japanskoj Suzuki, dok je posljepodnevni obilježila snažna kiša...

Nakon debakla na posljednje dvije utrke Ferrari mora poraziti Lewisa Hamiltona ove nedjelje na Velikoj nagradi Japana, a ako je vjerovati rezultatima prvog dana F1 vikenda, postoje izgledi da to i napravi.

  • +15
Formula 1, VN Malezije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Naime, Sebastian Vettel bio je taj koji je odvezao najbrži krug u petak na Suzuki. Vozio je 30-godišnji Nijemac 1:29.166 na jutarnjem slobodnom treningu, što je bilo dvije desetinke brže od Lewisa Hamiltona i više od tri od trećeplasiranog Daniela Ricciarda.

Unutar pola sekunde našao se još i Kimi Raikkonen, dok su Max Verstappen i Valtteri Bottas na petom i šestom mjestu znatno zaostali.

Na popodnevnom treningu Hamilton nije mogao uzvratiti Vettelu na pravi način, jer se spustila snažna kiša i staza se pretvorila u močvaru. Na kraju je odvezao Britanac krug 1:48.719, što je bilo najbrže, ali daleko od optimalnih vremena u idealnim uvjetima. Krug je zabilježilo samo pet vozača, što je dokaz da momčadi ne vjeruju da će u subotu i nedjelju biti slični kišni uvjeti.

Dakle, Ferrariju lagana prednost uoči nastavka vikenda, no Mercedes zasad djeluje nešto bolje nego na prethodnoj utrci u Maleziji.

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu u 8 sati po hrvatskom vremenu.