nije mu to trebalo

Napokon se pojavila snimka incidenta koja pokazuje što je Vettel zapravo napravio!

05.10.2017 u 16:01

Bionic
Reading

Uoči Velike nagrade Japana Sky Sports objavio je snimku s bolida Lancea Strolla koja pokazuje da je za bizarni sudar prije tjedan dana u Maleziji ipak krivac Sebastian Vettel...

Podsjetimo, nakon prolaska ciljem uspjeli su se Stroll i Vettel međusobno sudariti, a pritom je vozaču Ferrarija otpao stražnji kotač pa ga je Pascal Wehrlein morao povesti na svom Sauberu prema boksu.

  • +15
Formula 1, VN Malezije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Njemački četverostruki prvak tvrdio je nakon incidenta da je krivica isključivo Strollova koji po njegovom mišljenju nije gledao kud ide i zbog toga se zabio u bolid Ferrarija.

No, britanski Sky Sports napokon je objavio snimku s bolida Williamsa samog incidenta koja otkriva da Stroll zapravo i nije ništa krivo napravio, a Vettelov nepotrebni manevar pretjecanja uzrokovao je nesreću.

Autor: YouTube

'Zašto pretjecati nakon utrke? Nema nikakvog razloga, trebao je mirno zadržati svoju poziciju. To više nije bila utrka,' pita se bivši prvak Niki Lauda, ali na to nitko ne zna odgovor.

Dobra vijest za Vettela je ta što mu pritom nije oštećena mjenjačka kutija pa ovaj incident neće imati za njega posljedice u nastavku prvenstva, no loša je ta što je drugu utrku zaredom napravio glupost na stazi i skrivio sudar, dok Hamilton vozi bez greške i ako se to nastavi u posljednjih pet utrka, titula prvaka sigurno će pripasti vozaču Mercedesa...