DOBRA VIJEST ZA FERRARI

Vettel može odahnuti, pritisak iznenada prelazi na Mercedes i Hamiltona!

03.10.2017 u 15:32

Bionic
Reading

Ferrari je potvrdio kako nije oštećena mjenjačka kutija Sebastiana Vettela u bizarnom sudaru sa Strollom nakon prolaska ciljem u Maleziji, a ako se nastavi dobra forma talijanskog bolida ovog vikenda na Suzuki, Hamilton i Mercedes ozbiljno će se zabrinuti...

Vettel je bizarnim sudarom nakon prolaska ciljem na stazi Sepang umalo upropastio i sljedeću utrku u Japanu ove nedjelje, ali to bi ipak bilo previše nakon kalvarije koju je Ferrari prošao u Singapuru i Maleziji.

  • +15
Formula 1, VN Malezije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Talijanska momčad potvrdila je dobru vijest za Nijemca: mjenjačka kutija nije oštećena u sudaru i ne prijeti mu kazna od pet pozicija unazad na kvalifikacijama sljedeće utrke koja bi bila aktivirana u slučaju njezine promjene.

Time šanse Sebastiana za pobjedu rastu, a  pritisak s Ferrarija prelazi na Mercedes koji je bio iznenađujuće slab na zadnje dvije utrke. Hamilton je isključivo zahvaljujući sreći u tom razdoblju povećao svoju prednost na 34 boda u ukupnom poretku.

No, još je pet utrka do kraja sezone i ako se 'srebrne strijele' ne trgnu, Vettel još uvijek to sve može preokrenuti i to prilično lako.

'Imamo velikih problema koje ne mogu objasniti. Moramo to riješiti prije sljedeće sezone, ako želimo ostati uz Ferrari i Red Bull kad još podignu svoj nivo igre,' priznao je zabrinuti Lewis Hamilton.

Britanac svejedno ostaje izraziti favorit za osvajanje naslova, no sve bi se moglo značajno promijeniti već u Suzuki ovog vikenda...